Politiet advarer mot drapsvideo:

- Ikke se den. Slett den!

Politiet i Øst advarer mot en mulig video av Strømmen-drapet.

DØDSFALL: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Foto: Bjørn Langsem
DØDSFALL: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Foto: Bjørn LangsemVis mer

Mandag morgen ble en kvinne i 30-åra funnet død på en adresse på Strømmen i Akershus.

Eksmannen ble like etter siktet for drapet. Nå går politiet ut og ber folk om å slette video som angivelig skal vise deler av drapshandlingen.

Videoen skal være tatt av et vitne.

- Vi ber om at alle som kommer over denne videoen ikke ser på den, sletter den og ikke deler den videre, oppfordrer politiadvokat i Øst politidistrikt, Guro Holm Hansen til Romerikes Blad.

Ifølge avisa skal politiet ha blitt gjort kjent med videoen under en rundspørring i området og vitneavhør.

Politiet får bistand fra Kripos.

- Vi har bedt om bistand for å få den fjernet fra nettet, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hun sier de i første omgang ikke har vurdert straffbarheten knyttet til deling av videoen.

- Vi har startet med å prøve å begrense dette, først og fremst av hensyn til de pårørende, så får vi eventuelt se på andre sider av det senere, sier Guro Holm Hansen.

VITNER: Innsatsleder Knut Hammer forteller at de har snakket med vitner, etter at en kvinne ble funnet død på Strømmen i Akershus. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Loftstad Vis mer

Erkjenner straffskyld

Den siktede mannen erkjente i går straffskyld for drapet.

- I avhør har han avgitt en forklaring hvor han knytter seg til drapshandlingene. Jeg kan ikke gå i detaljer på hva han har forklart, sa politiadvokaten til Dagbladet i går.

Siktede ble i går varetektsfengslet i Nedre Romerike Tingrett i fire uker, hvor av den første i full isolasjon, og øvrige uker med brev- og besøksforbud.

Politiet har tidligere opplyst at siktede og avdøde er iranske statsborgere med opphold i Norge. De har et felles barn som nå blir ivareta av barnevernet.

Kvinnen hadde voldsalarm.

- Hun fikk det etter en episode i fjor høst hvor hun følte seg truet. Det var en situasjon hvor mannen som nå er siktet var involvert, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om dette nå, sier Hansen.