Politiet advarer mot drapsvideo:

- Ikke se den. Slett den!

Politiet i Øst advarer mot en mulig video av Strømmen-drapet.

DØDSFALL: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Foto: Bjørn Langsem
DØDSFALL: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble en kvinne i 30-åra funnet død på en adresse på Strømmen i Akershus.

Eksmannen ble like etter siktet for drapet. Nå går politiet ut og ber folk om å slette video som angivelig skal vise deler av drapshandlingen.

Videoen skal være tatt av et vitne.

- Vi ber om at alle som kommer over denne videoen ikke ser på den, sletter den og ikke deler den videre, oppfordrer politiadvokat i Øst politidistrikt, Guro Holm Hansen til Romerikes Blad.

Ifølge avisa skal politiet ha blitt gjort kjent med videoen under en rundspørring i området og vitneavhør.

Politiet får bistand fra Kripos.

- Vi har bedt om bistand for å få den fjernet fra nettet, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hun sier de i første omgang ikke har vurdert straffbarheten knyttet til deling av videoen.

- Vi har startet med å prøve å begrense dette, først og fremst av hensyn til de pårørende, så får vi eventuelt se på andre sider av det senere, sier Guro Holm Hansen.

VITNER: Innsatsleder Knut Hammer forteller at de har snakket med vitner, etter at en kvinne ble funnet død på Strømmen i Akershus. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Loftstad Vis mer

Erkjenner straffskyld

Den siktede mannen erkjente i går straffskyld for drapet.

- I avhør har han avgitt en forklaring hvor han knytter seg til drapshandlingene. Jeg kan ikke gå i detaljer på hva han har forklart, sa politiadvokaten til Dagbladet i går.

Siktede ble i går varetektsfengslet i Nedre Romerike Tingrett i fire uker, hvor av den første i full isolasjon, og øvrige uker med brev- og besøksforbud.

Politiet har tidligere opplyst at siktede og avdøde er iranske statsborgere med opphold i Norge. De har et felles barn som nå blir ivareta av barnevernet.

Kvinnen hadde voldsalarm.

- Hun fikk det etter en episode i fjor høst hvor hun følte seg truet. Det var en situasjon hvor mannen som nå er siktet var involvert, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om dette nå, sier Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer