Ikke selg på Dell

En melding fra Dell sendte teknologiaksjene opp i etterbørshandelen i USA, og meldingen redder sentimentet for IT-aksjene i Europa fra start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke selg på Dell, synes å være omkvedet på børsene i Europa fra åpning torsdag morgen. Snarere tvert imot. Investorene kjøper aksjer i teknologisektoren etter at PC-selskapet Dell i går opprettholdt sine estimater for første kvartal.

I forbindelse med meldingen fra Dell er det verdt å minne om at selskapet kom med et resultatvarsel så sent som for seks uker siden. Dell ville heller ikke kommentere utsiktene for resten av året.

Men ingenting av dette synes å bekymre investorene på Oslo Børs fra morgenen av torsdag. Poenget er at det her endelig er noen positive signaler og handle på, og det gjør investorene til gangs.

Både Opticom og Merkantildata åpnet begge opp om lag 10 prosent fra start. Kursene falt marginalt tilbake, men kom tilbake igjen, og de to indekstunge aksjene er viktige bidragsytere til børsoppgangen fra start.

Opticom er opp 10,1 prosent til 575 kroner, mens Merkantildata stiger 9,7 prosent til 25 kroner. I Opticom er det som vanlig drøssevis med day tradere som leker seg. I Merkantildata er det særlig meglerhuset First Securities som er aktive på kjøpersiden.

Totalindeksen er opp 1,3 prosent til om lag 1.261 poeng. Omsetningen utgjør 490 millioner kroner etter at meglerhuset Orkla Enskilda Securities har krysset to interne poster i de to aksjeklassene i Odfjell.

Kjemikalieredereit har tidligere vært svært aktive med å kjøpe aksjer i eget selskap.

Også andre teknologaksjer er på vei opp i dag. Tandberg stiger med 3,1 prosent til 84 kroner, mens Eltek følger opp den kraftige oppturen i går med en kursoppgang på nærmere 4 prosent til 132 kroner.

Eltek ble trolig løftet av meldinger om UMTS-utbygging i går, noe som bidrar til å øke forventingene om kommende leveranser til av tredje generasjons mobilutbygging.

Unntaket var lenge InFocus, men etter en times handel er også InFocus opp til tross for at aksjen falt til en omregnet kurs på 122-123 kroner i USA i går. På Oslo Børs handles InFocus til 135 kroner, opp 2,3 prosent fra sluttnotering på Oslo Børs i går, og altså betydelig over sluttkursen på Nasdaq.

Det er god aktivitet i Storebrand for tiden. Forventningene til at noe vil skje strukturelt med selskapet øker aktiviteten i aksjen, og kursen presses sakte, men sikkert oppover. Torsdag er kursen opp 3,6 prosent etter en times handel til kurs 57,50 kroner. Dette er tredje dag på rad med kursoppgang.

Finanskanalen har tidligere referert kilder som opplyser at finske Sampo-Leonia snuser på Storebrand.