Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke sentrumsalternativ uten Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om en tredel av velgerne sier de har meninger som hører hjemme i sentrum, mener både Lars Sponheim (V) og Dagfinn Høybråten (KrF) at sentrum ikke kan styre uten Høyre.

I en undersøkelse som Sentio har gjort for Klassekampen sier 27 prosent av velgerne at de plasserer sine meninger i sentrum av det norske politiske landskapet. Dersom vet ikke-gruppen utelates sier 31 prosent det samme.

Likevel svarer bare 17 prosent av de spurte at de vil stemme på ett av de tre sentrumspartiene Venstre, KrF og regjeringspartiet Senterpartiet.

De to partilederne for KrF og Venstre tror at sentrumstrioen kan lukte på en oppslutning på 30 prosent ved neste valg, men legger likevel et selvstendig sentrumsalternativ død. De er enige om at Høyre er nødvendig for å stable på beina et alternativ til Arbeiderpartiet eller et rødgrønt styre. Sp vil Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten gjerne ha med på laget, men Frp stenges ute i kulden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media