Mount Everest og forurensing

Ikke sett på flere tiår

- Vi har hørt fra lokalbefolkningen at de så fjellet for 40-50 år siden. Mener coronaviruset er grunnen til den klare sikten.

SE!!: På dette spektakulære bilde av Himalayas fjellkjede ses Mount Everest for første gang på veldig lenge fra Kathmandu-dalen. Mount Everest ses bak Mount Kang Nachugo og Mount Chobutse. Bildet er tatt 10. mai fra Chobar. Foto: Abhushan Gautam
SE!!: På dette spektakulære bilde av Himalayas fjellkjede ses Mount Everest for første gang på veldig lenge fra Kathmandu-dalen. Mount Everest ses bak Mount Kang Nachugo og Mount Chobutse. Bildet er tatt 10. mai fra Chobar. Foto: Abhushan Gautam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som coronapandemien herjer og medfører store helsemessige og økonomiske konsekvenser verden over, har krisen positive ringvirkninger for miljøet.

Land verden over har innført strenge tiltak for å bremse videre spredning av coronaviruset. Noen land har innført portforbud, og noen har gått i total eller delvis «lockdown».

Bilder som tydelig viser bedre luftkvalitet og sjeldne syn over hele verden, har blitt delt flittig siden coronakrisen for alvor gjorde sitt inntog.

Reduksjonen av utslipp har blant annet klarnet luften over Nepal og Nord-India, og det siste bildet i rekken som nå går viralt, er dette, tatt av Mount Everest i Nepal 10 mai.

På bildet, som er tatt mer enn 200 kilometer unna det gigantiske fjellet, kan man se verdens høyeste fjell opplyst av solnedgangen.

Svært sjeldent

Ifølge Nepali Times, er det første gang på lenge, at fjellet er synlig fra Kathmandu-dalen.

Det spesielle øyeblikket ble fanget på kamera av frilansfotograf Abhushan Gautam.

Han sier til Dagbladet at det er et så sjeldent syn, at han selv aldri har sett det før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer