Krigen i Ukraina

Ikke sett på to uker

Det er to uker siden Vladimir Putins leder for krigen i Ukraina, general Aleksandr Dvornikov, viste seg offentlig. Det skaper spekulasjoner.

UTNEVNT AV PUTIN: General Aleksandr Dvornikov, avbildet til høyre, ble i april utnevnt til å lede invasjonen av Ukraina. Foto: Alexei Nikolsky/AP
UTNEVNT AV PUTIN: General Aleksandr Dvornikov, avbildet til høyre, ble i april utnevnt til å lede invasjonen av Ukraina. Foto: Alexei Nikolsky/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

General Aleksandr Dvornikov ble i april utnevnt av Russlands president Vladimir Putin til å lede invasjonen av Ukraina. Kort tid etter utnevnelsen skal han særlig ha rettet fokus på økt koordinering mellom russiske luft- og bakkeenheter.

Ifølge vestlig etterretning ble Dvornikov utnevnt som følge av at Russland ikke klarte å oppnå målet om å innta Kyiv.

- Det taler for en russisk erkjennelse av at det går ekstremt dårlig og de må gjøre noe annerledes, hevdet en europeiske tjenestemannen, ifølge CNN.

Som sunket i jorda

Siden den gang har Russland fortsatt møtt sterk motstand i Ukraina - og invasjonens leder er nå nærmest som sunket i jorda.

Det får amerikanske tjenestemenn til å spekulere i om han fortsatt er lederen for invasjonen, eller om Putin har fjernet ham fra stillingen, skriver storavisa The New York Times.

Verken Putin eller andre har så langt kommentert spekulasjonene.

Dvornikov har omfattende erfaring fra russiske kampoperasjoner i Syria, der han fikk kallenavnet «Slakteren av Syria» for brutaliteten i offensiven da han ledet de russiske styrkene i landet i 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer