Ikke si at du er gravid

Gravide kvinner bør tie om det kommende barnet når de søker jobb. Det sier likestillingsombud Anne Lise Ryel. Hun mener flere kvinner blir forbigått i ansettelser nettopp fordi de er gravide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går om Margunn Melheim, som mistet et jobbtilbud da hun ga arbeidsgiveren beskjed om at hun var gravid. Nå råder Likestillingsombudet andre kvinner til å holde graviditeten skjult til jobben er i boks.

- Hvis du søker en fast jobb, eller et lengre vikariat, er det ikke vesentlig for arbeidsgiver om du er gravid eller ikke. For å være på den sikre siden i en jobbsøkersituasjon er det like greit å la være å opplyse om det, sier Anne Lise Ryel til Dagbladet.

Likestillingsombudet får årlig flere henvendelser fra jobbsøkere som mener de har fått avslag på jobbsøknader fordi de er gravide.

- Det er ikke uvanlig at kvinner mister jobbtilbud når de forteller om det kommende barnet, sier Ryel.

Vanskelig

I mange av sakene er det vanskelig å avgjøre om avslaget kommer som resultat av graviditeten eller om arbeidsgiveren legger andre argumenter til grunn.

- Det er lovstridig å forbigå en søker på grunn av kjønn. Bevisbyrden ligger på arbeidsgiver, og i likestillingssaker må de kunne dokumentere at det er andre grunner til at kvinnen ikke fikk jobben, sier Ryel. Hun forteller at en stor del av sakene Likestillingsombudet behandler nettopp er saker der kvinner er forbigått, og at årsaken til forbigåelsen vanligvis er graviditet eller permisjonsspørsmål i forbindelse med graviditet.

- Det er selvfølgelig viktig å ikke underslå informasjon på direkte spørsmål - det kan få store konsekvenser for arbeidsmiljøet hvis du får jobben, sier Ryel. Hennes erfaring er at mange kvinner synes det vanskelig å vite hva de er pliktet til å opplyse i et jobbintervju.

Fikk jobb likevel

Å være gravid når man søker en jobb er som regel ikke noe pluss. Men hodejeger Per Inge Hjertaker i Kontura Search & Selection AS forteller at graviditet ikke nødvendigvis er ensbetydende med avslag.

- Jeg har vært borti flere tilfeller hvor kvinnen på intervju har opplyst at hun nettopp har blitt gravid. Bedriften har likevel valgt å ansette henne. Begrunnelsen er da at det er akkurat henne og hennes kompetanse de ønsker. I stedet for å tenke kortsiktig, satser de på en langvarig relasjon som begge parter vil tjene på, sier Hjertaker.