Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Ikke si at du er homo!

Vent til du har jobben i lomma, sier hodejeger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homomagasinet setter i dagens utgave fokus på utfordringene som homofile møter i arbeidslivet og har intervjuet en del personer som jobber med rekruttering og karriererådgivning.

Det er her Henriksen fra Flying Pigs Consulting kommer med sitt kontroversielle råd.

-  Jeg mener at du bør vente med å si at du er homofil til du har jobben i lomma. Før den tid tror jeg det er forferdelig dumt å risikere å provosere arbeidsgiveren negativt. Ære være dem som gjør det, men mange vil da oppleve å ikke få jobben, sier Henriksen.

Anstrengt tone

Han har over ti års erfaring i rekrutteringsbransjen, og har jobbet mye med å få inn kvinner i lederstillinger. Han oppfordrer homofile til å tie om sin legning på jobbintervjuet, fordi han ikke tror samfunnet er blitt så liberalt som vi kanskje tror selv.

-  Dette handler om menneskers frykt for det ukjente. For mange sjefer vil informasjon om en homofil legning være svært ubehagelig. Tonen under resten av intervjuet kan bli temmelig anstrengt. Derfor er jeg ikke et sekund i tvil når jeg sier at jeg tror det er lurt å holde det for seg selv. Du vet aldri hvem som sitter på andre sida av pulten, sier han.

Ubehagelig

Hans teori er at menn på hans egen alder er de klart verste for en åpen, homofil jobbsøker.

 UTAKTISK:  Per Erik Henriksen i Flying Pigs Consulting tror det er lite taktisk å være åpen homofil i et jobbintervju. Foto: Elin Nygård/Blikk
UTAKTISK: Per Erik Henriksen i Flying Pigs Consulting tror det er lite taktisk å være åpen homofil i et jobbintervju. Foto: Elin Nygård/Blikk Vis mer

-  Mange middelaldrende menn er redde for det de ikke selv har kontroll over. Det de ikke vet noe om, vil de ha seg frabedt å bli

informert om. Derfor vil svært mange føle ubehag ved å få vite at en jobbsøker er homofil. Plutselig ligger søknaden underst i bunken, tror headhunteren.

Blikk spurte også fire andre rekrutteringlsedere om å stå fram med sin legning. De uttaler seg mye vagere og er mer positive til å stå fram under jobbintervjuet.


Det mener Per Erik Henriksen er å gå rundt grøten:

-  Alle skal bestandig være så politisk korrekte. Jeg er 100 prosent sikker på at mange arbeidsgivere vil reagere negativt på at søkeren er homofil. Det er fryktelig trist, men slik er verden.

Henriksen tror også det er forskjell på mannlige og kvinnelige homofile i en intervjusituasjon:

-  Jeg vil tippe at det er mye lettere for en lesbisk enn for en homse å bli godtatt. Dette handler om bildet som den middelaldrende mannen får oppi hodet sitt. Et bilde av to kvinner sammen er som regel mindre skremmende enn et bilde av to menn.

Han vet han generaliserer:

-  Alle ledere er ikke menn i 40-åra. Men ser vi på de store tallene, så er det dem det er flest av. Jeg kan nok finne hundrevis av ledere som gjerne ansetter homser, men for hver av dem finnes det dessverre 10 000 som ikke liker det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling