Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke sikker på at det går bra

Frøyværing Tore Strømøy er bekymret for hjemstedet.

BEKYMRET: TV-profil, Frøya.no-redaktør og frøyværing Tore Strømøy er engstelig for at brannen på Frøya antar Flatanger-dimensjoner. Foto: Siw Aina Strømøy / Frøya.no, Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: TV-profil, Frøya.no-redaktør og frøyværing Tore Strømøy er engstelig for at brannen på Frøya antar Flatanger-dimensjoner. Foto: Siw Aina Strømøy / Frøya.no, Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er engstelig, etter å ha sett hvordan det har gått andre steder. Jeg håper det ikke skjer, men er ikke beroliget, sier Tore Strømøy til Dagbladet.

TV-profilen er vokst opp på Frøya og er redaktør i lokalavisa Frøya.no. Fra kontoret i Trondheim følger han lyng- og gressbrannen på hjemstedet med argusøyne. Og han er slett ikke sikker på at det går bra.

- Frøya er paddeflat. Da hjelper det heller ikke med veier og jorder, forklarer Strømøy.

Frykter gnister Lokalfolk Dagbladet har snakket med, har tro på at brannen, som oppsto vest for kommunesenteret Sistranda og beveger seg nordvestover, vil stoppe ved Langvatnet, et av mange vann på øya. Strømøy er ikke like skråsikker.

- Det blåser kraftig, og dersom gnister driver over Langvatnet, kan det ramme bygdene Klubben, Sandvika og Gurvikdalen. Der bor det mye folk, sier han.

Redaktøren har gårsdagens katastrofebrann i Flatanger friskt i minne. 55 bygninger er konstatert tapt.

Evakuering Lyngbrannen på Frøya brøt ut i 11-tida i dag, og rammer stort sett områder inne på øya, mens innbyggerne for det meste er bosatt ut mot sjøen.

STORT OMFANG: Lyng- og gressbrannen er spredt over et stort område inne på Frøya. Foto: Helitrans
STORT OMFANG: Lyng- og gressbrannen er spredt over et stort område inne på Frøya. Foto: Helitrans Vis mer

I 15-tida besluttet kommunen å evakuere nettopp de tre nevnte bygdene Klubben, Sandvika og Gurvikdalen. Innbyggerne blir innkvartert på kommunehuset i Sistranda - det dreier seg om mellom 150 og 200 personer.

- Vi står på vanntanken på Nesset (øst på øya) og ser på brannen. Den blusser opp hele tida, sier Strømøys niese Siw Aina Strømøy til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!