Ikke sikkert at E.coli-smittekilden blir funnet

Ingen spor så langt.

UKJENT OPPHAV: Myndighetene er ikke sikre på at de vil greie å identifisere smittekilden for det siste E.coli-utbruddet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
UKJENT OPPHAV: Myndighetene er ikke sikre på at de vil greie å identifisere smittekilden for det siste E.coli-utbruddet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene har ikke kommet nærmere smittekilden for E.coli O157. De er heller ikke sikre på at de kommer til å finne den.

Matsmittekomiteen var samlet for første gang mandag ettermiddag i forbindelse med det siste E.coli-utbruddet. Komiteen ble informert om situasjonen og ga råd om den videre etterforskningen av smittekilden.

- Vi har fått gode råd og innspill fra komiteen, som var tilfreds med håndteringen av utbruddet til nå, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

Det har vært to store utbrudd i Europa med denne varianten av E. coli, begge i Tyskland, der henholdsvis 28 og 38 barn utviklet nyresykdommen HUS.

- På tross av grundig og intensiv etterforskning i disse landene klarte man ikke å finne smittekilden. Med bare fire smittede i Norge spredt over et lengre tidsrom og et stort geografisk område, er det langt fra sikkert at vi finner smittekilden i Norge heller, sier Aavitsland.

Av de fire smittede, som alle var barn, er en to år gammel gutt død.

Matsmittekomiteen ble oppnevnt etter E.coli-utbruddet i 2006. Her møtes representanter for en rekke instanser hos helse- og matmyndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer