Ikke sikkert at E.coli-smittekilden blir funnet

Ingen spor så langt.

UKJENT OPPHAV: Myndighetene er ikke sikre på at de vil greie å identifisere smittekilden for det siste E.coli-utbruddet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
UKJENT OPPHAV: Myndighetene er ikke sikre på at de vil greie å identifisere smittekilden for det siste E.coli-utbruddet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene har ikke kommet nærmere smittekilden for E.coli O157. De er heller ikke sikre på at de kommer til å finne den.

Matsmittekomiteen var samlet for første gang mandag ettermiddag i forbindelse med det siste E.coli-utbruddet. Komiteen ble informert om situasjonen og ga råd om den videre etterforskningen av smittekilden.

- Vi har fått gode råd og innspill fra komiteen, som var tilfreds med håndteringen av utbruddet til nå, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

Det har vært to store utbrudd i Europa med denne varianten av E. coli, begge i Tyskland, der henholdsvis 28 og 38 barn utviklet nyresykdommen HUS.

- På tross av grundig og intensiv etterforskning i disse landene klarte man ikke å finne smittekilden. Med bare fire smittede i Norge spredt over et lengre tidsrom og et stort geografisk område, er det langt fra sikkert at vi finner smittekilden i Norge heller, sier Aavitsland.

Av de fire smittede, som alle var barn, er en to år gammel gutt død.

Matsmittekomiteen ble oppnevnt etter E.coli-utbruddet i 2006. Her møtes representanter for en rekke instanser hos helse- og matmyndighetene.


(NTB)

 

Et barn har dødd som følge av E. coli-smitte. To andre har fått påvist den samme bakterien hittil i år. Folkehelseinstituttet behandler saken som et nasjonalt utbrudd. Søskenparet som har fått konstatert E.coli-smitte går i Hommelvik barnehage i Melvik i Sør-Trøndelag.
Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX
Et barn har dødd som følge av E. coli-smitte. To andre har fått påvist den samme bakterien hittil i år. Folkehelseinstituttet behandler saken som et nasjonalt utbrudd. Søskenparet som har fått konstatert E.coli-smitte går i Hommelvik barnehage i Melvik i Sør-Trøndelag. Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer