- Ikke sikkert det bare er prisen som er et problem.

Risiko, store penger og dobbeltroller gjør misbruk av delvis statseide Aker Solutions mulig, mener korrupsjonsjeger Eva Joly.

KRITISK: Politiet må etterforske Aker Solutions-saken, mener Eva Joly. Foto: Frank Karlsen/DAGBLADET
KRITISK: Politiet må etterforske Aker Solutions-saken, mener Eva Joly. Foto: Frank Karlsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Basert på korrupsjonsetterforsker Eva Jolys vurderinger ser det ut som om verken Kjell Inge Røkke eller næringsminister Sylvia Brustad gjør en god nok jobb i Aker-saken.

-  Alle saker der én eier sitter på begge sider av bordet, som Kjell Inge Røkke har gjort, er problematiske, sier Eva Joly til Dagbladet.

Røkke er majoritetseier i både selgeren Aker ASA og kjøperen Aker Solutions, der staten eier 30 prosent av aksjene.

- Ikke bare prisen Flere finansanalytikere har reagert på den høye prisen Røkkes Aker ASA fikk for aksjene selskapet solgte unna.

- Det er ikke sikkert det bare er prisen som er et problem. Har selskapene en god likviditet? Hva er børshistorien deres den siste tida? Kursen kan være lett å manipulere, mener Joly.

-  Uansett er denne typen dobbelt eierskap et problem for Aker Solutions. Styret og de som til daglig jobber i selskapet kan ha blitt fratatt valgfriheten til å ta beslutninger som er best for Aker Solutions, påpeker Eva Joly.

Ikke til å stole påHun er skeptisk til interne granskinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer