- Ikke sinnssyk

47-åringen som er siktet for politidrapene på øya Austbø på Helgeland, er strafferettslig tilregnelig. Nordlands-mannen blir trolig tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to rettspsykiaterne som har undersøkt mannen, konkluderer med at 47-åringen ikke var sinnssyk den natten da drapene skjedde, opplyser politiinspektør Arild Aaserød ved Bodø politidistrikt, til NTB.

I løpet av én til to uker vil saken bli oversendt Statsadvokaten i Nordland som tar stilling til tiltalespørsmålet. Deretter vil Riksadvokaten trolig ta ut den endelige tiltalen.

Skutt i hodet

Mannen er siktet for overlagt drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Drapene skjedde natt til onsdag 11. mars i år.

Politiet rykket ut til Austbø etter at de hadde blitt varslet av Nordland Psykiatriske Sykehus i Bodø om at en 47 år gammel pasient hjemme på permisjon hadde framsatt flere drapstrusler. Det er usikkert hvem truslene var rettet mot, men den psykiatriske pasienten skal blant annet ha truet med at han ville drepe politiet hvis de kom for å hente ham tilbake til sykehuset.

Da politiet rykket ut til Austbø med ni mann for å sikre området og mannen, ble to av dem skutt i hodet. Begge døde av skadene.

De to drepte var lensmannen på Herøy, Sigurd Wang, og lensmannsbetjent Trond Kirkeby som tjenestegjorde ved lensmannskontoret i Sandnessjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer