Ikke sinnsyk i gjerningsøyeblikket

Drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle var ikke sinnsyk, psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket da han skal ha drept Linn Charlott Nesblom. Drapstiltalte er intelligentLinn døde raskt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sæle har erkjent at det var han som tok livet av den 16 år gamle jenta, men har ikke erkjent at han planla drapet. Nå har den ene medisinske eksperten etter den andre slått fast at Sæle kan straffes for det han skal ha gjort.

Sist ut i Salten herredsrett i dag var psykiaterne Michael Setsaas og Andreas Hamnes som har fulgt hele saken i retten siden den startet forrige mandag.

De to ekspertene har etter sin judisielle observasjon av Sæle kommet fram til at han ikke var sinnsyk i gjerningsøyeblikket. 28-åringen har i følge psykiaterne ingen psykiske utviklingshemninger som kan frita ham for straff.

Setsaas og Hamnes la i sin forklaring også vekt på at sannsynligheten er stor for at Sæle vil bruke vold igjen senere. Han har brukt vold flere ganger tidligere, han har personlighetslidelser som gir større sjanse for voldsbruk, og han har så langt gjort lite for å unngå nye voldsepisoder, mener de to psykiaterne.

De to psykiaterne tok også opp det forholdet at Sæle har hatt problemer med å takle avvisning fra jenter etter at forhold har tatt slutt. Sæle skal da ha blitt manipulerende og truet jentene inn i forhold igjen.

Tidligere har nevrolog Harald Schrader slått fast at slaget eller slagene Sæle fikk mot hodet like før drapet ikke hadde noen betydning for hans handling. Sjefspsykolog Kirsten Rasmussen har forklart at Sæle er over gjennomsnittet når det gjelder intelligens, og at han er både oppmerksom og konsentrert. Sæle skal ikke ha noen hukommelsesproblemer, selv om han i retten har forklart at han ikke husker noe som helst av selve drapshandlingen han er tiltalt for å ha begått.