IKKE SÅ MYE ENGANG: Nestleder i Arbeiderpartiet debatterer i Stortinget. Partiet vil ikke gå inn for skjerpelser i det totale skattetrykket de neste fire årene, dersom programforslaget går gjennom på partiets landsmøte i april.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
IKKE SÅ MYE ENGANG: Nestleder i Arbeiderpartiet debatterer i Stortinget. Partiet vil ikke gå inn for skjerpelser i det totale skattetrykket de neste fire årene, dersom programforslaget går gjennom på partiets landsmøte i april. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Ikke skatteøkning i nytt Ap-program

Presenteres 14.00 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag presenterer Ap-nestleder Helga Pedersen forslaget til nytt partiprogram. Etter det Db.no kjenner til slår partiprogrammet fast at partiet ikke ønsker skatteøkninger de neste fire årene.

- Arbeiderpartiet vil ikke ha skatteskjerpelser de neste fire årene, men det åpnes for å omfordele innenfor dagens skattetrykk, sier en kilde som har fulgt programbehandlingen tett.

De siste fire årene har Sosialistisk Venstreparti presset på for at de rødgrønne skal skjerpe skattene, men en ny rødgrønn regjering etter valget til høsten vil altså ikke ha mandat i Aps program for å øke skattetrykket.