Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap

Forsvarer John Christian Elden mener hans klient må løslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.  Retten vil i løpet av ettermiddagen avgjøre om han skal løslates eller ikke.

- Vi har nå prosedert ferdig spørsmålet om fengslingen av 37-åringen. Vår anførsel er at det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap på bakgrunn av det bevismaterialet politiet har lagt fram i retten i dag, sier mannens advokat John Christian Elden til Dagbladet.

37-åringen nekter straffeskyld og har begjært seg løslatt fra varetekt.

- Hvorfor mener du det ikke er skjellig grunn til mistanke?

- Fordi retten mot vår vilje har besluttet at saken skal gå for lukkede dører har jeg ikke anledning til å svare på det, sier Elden.

37-åringen ønsket at rettsmøtet skulle gå for åpne dører, med pressen til stede.

Aktor fikk derimot medhold i at siden mediene driver egen etterforskning i saken, kan det i fengslingsmøtet komme opplysninger som gjør at journalister oppsøker vitner som ennå ikke har snakket med politiet. Pressen ble derfor kastet ut.

Elden opplyser at hans klient samarbeidet med retten og svarte på spørsmål.

Rettsmøtet mot den 64 år gamle siktede pågår nå, også det for lukkede dører.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media