Ikke skremt av 50 cm lang kniv

Stolmannen, pappeskegutten og feiekostmannen jaget veskenappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kinesiske nettbrukere hyller nå innbygerne i byen Wenzhou etter heltemodig inngripen for å stoppe to veskenappere.

I en overvåkingsvideo fra et marked i byen, kan vi se to skurker på en motorsykkel som svinger inn bak en intetanende kvinne og river med seg veska i fart. Kvinnen løper etter, men ikke alene.

På kort tid samler det seg en rekke personer som bidrar til at skurkene må snu. Tilbake innenfor radiusen av overvåkingskameraet krasjer de to på motorsykkelen inn i en parkert bil.

Skurkene angripes av harmfulle borgere som tar i bruk våpen som en pappeske, feiekost, stol for å straffe tyvene.

Den ene veskenapperen går til motangrep med en 50 cm lang kniv. Men selv ikke det er nok til å skremme. Flere og flere strømmer til. Sjåføren på motorsykkelen forsøker å komme seg unna, men blir lagt i bakken.
Se den utrolige videoen.

I etterkant har nettbrukere i Kina hyllet folkemassen som tok affære da kvinnen ble frastjålet veska.

Reaksjonene har vakt såpass stor oppsikt at departementet for offentlig sikkerhet skal ha foreslått at de involverte blir belønnet med en "god samaritan"-pris.

Det er ikke første gang Wenzhou bemerker seg med heltmodig innsats fra en av sine innbyggere. I 2009 fikk mannen som kastet sykkelen sin på to veskenappere tilsvarende mye oppmerksomhet.