Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke skremt av «høye hæler»

PR-guru Hans Geelmuyden synes det er flott med hemmelig kvinnenettverk.

SKAL LØFTE HVERANDRE: Flere journalister, politikere og PR-rådgivere er med i det hemmelige kvinnenettverket «Høye hæler». Øverst fra venstre: Marie Theisen, journalist i VG, Cathrine Fossum, nyhetsanker i TV2, Liza Stokke, journalist i Dagsrevyen, Eva-Charlotte Stenset rådgiver i Geelmuyden.Kiese, Henriette Brusgaard, skuespiller og KrFs nestleder, Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix.
SKAL LØFTE HVERANDRE: Flere journalister, politikere og PR-rådgivere er med i det hemmelige kvinnenettverket «Høye hæler». Øverst fra venstre: Marie Theisen, journalist i VG, Cathrine Fossum, nyhetsanker i TV2, Liza Stokke, journalist i Dagsrevyen, Eva-Charlotte Stenset rådgiver i Geelmuyden.Kiese, Henriette Brusgaard, skuespiller og KrFs nestleder, Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese synes det er flott at kvinner i ulike maktposisjoner møtes på tvers av politikk, pr-bransjen og journalistikken.

- Et slikt nettverk skremmer ikke meg, sier pr-guruen til Dagbladet.

Også Høyres Julie Voldberg synes kvinnenettverk er positivt.

- Det er lov å ha nettverk, og det har til alle tider vært nettverk for menn, så vel som kvinner. Jeg skjønner godt at kvinner i ulike posisjoner har lyst til å samle seg for å utveksle erfaringer, sier Voldberg.

- Nettverk råder I over ett år har unge kvinner i maktposisjoner kommet sammen i det lukkede nettverket «Høye hæler».

De har møtene sine på Stortinget, og blant deltakerne finnes det en rekke kjente personer fra norsk politikk, pr-bransje og næringsliv.

- Norge er et lite samfunn med mange nettverk. Slik fungerer både samfunn og demokrati. I nettverk deles kunnskap og veies interesser. Når folk kjenner hverandre og snakker sammen finner de ofte gode forslag til løsninger. Men når beslutninger skal fattes, må prosessene åpnes slik at offentligheten får innsyn.

- Flott I nettverket «Høye hæler» er Geelmuyden Kiese representert av pr-rådgiver Eva-Charlotte Stenset. Jobben hennes hos Geelmuyden. Kiese er å påvirke samfunnet til beste for byårets betalende kunder. Før hun begynte i GK var hun rådgiver for helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) og nyhetsoppleser i TVNorge.

- FLOTT: PR-guru Hans Geelmuyden har selv en ansatt i det hemmelige nettverket. Nå roser han de mektige damene i nettverket «høye hæler»Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
- FLOTT: PR-guru Hans Geelmuyden har selv en ansatt i det hemmelige nettverket. Nå roser han de mektige damene i nettverket «høye hæler»Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Geelmuyden har ingen problemer med at hun deltar i lukkede nettverk.

- Nei, det er ikke noe problem. Dette nettverket er privat. Alt hører ikke hjemme i offentlighet, sier han og legger til:

- Det er masse kunnskap plassert på et sted. Det synes jeg er flott. Det er også flott at det er et kvinnenettverk. Alternativet til at folk kommer sammen og snakker er at folk ikke kommer sammen og snakker.

- Med i eget kvinnenettverk Julie Voldberg sier hun ikke kjenner til «Høye Hæler», men forteller at hun selv er med i et annet kvinnenettverk

- Vi har ikke akkurat et navn, men vi møtes med jevne mellomrom og utveksler erfaringer om jobb og karriere. Er noen ute etter flere styreverv eller mer kompetanse kan man lufte det her, forklarer hun.  

Voldberg synes ikke det er grunn til å stille spørsmål om det kan skje uheldige koblinger mellom journalister og politikere i samme nettverk:

- Jeg har tiltro til at hver enkelt opptrer profesjonelt, sier Voldberg.

Kritisk Den oppfatningen har ikke lederen Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, som er kritisk til flere journalister fra ledende medier er med. Særlig så lenge ett av formålene er at medlemmene skal løft hverandre opp og fram.

POSITIV: Julie Voldberg i Høyre synes det er positivt at kvinner i ulike possisjoner samler seg for å utveksle erfaringer. Selv er hun med i et kvinnenettverk uten navn. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
POSITIV: Julie Voldberg i Høyre synes det er positivt at kvinner i ulike possisjoner samler seg for å utveksle erfaringer. Selv er hun med i et kvinnenettverk uten navn. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Man trenger ikke leve fjernt fra dem man skal behandle journalistisk, men man bør i alle fall ikke delta i formelle nettverk med dem, sier Kokkvold til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media