Ikke skremt av Rimi-Hagens trusler

Jens Stoltenberg mener Rimi-Hagen gjør noe dumt dersom han rømmer landet og bosetter seg i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der er det 40 prosent skatt for privatpersoner som mottar utbytte. Her blir den 11 prosent fra neste år.

40-prosentsatsen kommer på utbytte til personlige mottakere på beløp over 35000 kroner. På lavere utbyttebeløp er skatteprosenten 25 utover ordinær beskatning av overskuddet i bedriften.

- Ikke klokt

- Jeg tror Hagen, når han får tenkt seg om, vil innse at det ikke er klokt å flytte til Danmark, sier Stoltenberg.

- For ikke lenge siden snakket Hagen om å flytte til Sverige. Nå er det Danmark han vil til. Men begge steder er skattetrykket vesentlig høyere enn i Norge, sier han.

- I Sverige er arbeidsgiveravgiften 33 prosent. Der beskatter man også utbyttet på mottakers hånd. I Danmark har de riktignok ikke formuesskatt, men der er utbyttebeskatningen mye høyere enn det vi nå har vedtatt.

Ifølge statsministeren ville skattetrykket vært opp mot 100 milliarder kroner hardere i Norge, om vi hadde lagt oss på svenske eller danske satser.

- Uansett gjør ikke denne type trusler inntrykk på oss, og de fører ikke til at vi endrer politikk. De skatteøkningene som sentrumspartiene og Ap nå er enige om, er gode og fornuftige fordelingsinstrumenter.

Fornuftig

- Jeg syntes Stein Erik Hagen sa mye fornuftig i Vålerenga kirke i vinter, sier Stoltenberg.

- Da snakket han om behovet for å bekjempe nyfattigdommen og om å hjelpe dem som har det vanskeligst. Jeg fant ikke mye av den holdningen i intervjuet med Dagbladet i går. Regjeringen mener at de som har det aller best skal bidra til fellesskapet, sier Stoltenberg.

<B>PIKENES JENS:</B> I går ble statsministeren forfulgt av «Jenter mot Jens» under sin turné i Groruddalen i Oslo.