- Ikke skyld i trikkedødsfall

Karen Licon (35) overkjørt og drept av trikken foran øynene på sin tre år gamle sønn Daniel. I dag begynte rettssaken mot Oslo Sporveier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16. desember 2001 skulle Karen Licon gå på trikken på Holbergs plass, sammen med to av sine sønner. Hun ble sittende fast i trikkedøra da trikken begynte å kjøre, og omkom i ulykken. Oslo Sporveier erkjente ikke straffskyld da saken begynte i Oslo tingrett i dag.

Selskapets advokat Harald Stabell sier til NRK at saken er svært uvanlig og prinsipiell viktig siden det er en offentlig virksomhet som er tiltalt for uaktsomt drap.

Torvid Aakvik er far til den nå fire år gamle Daniel. Sønnen går til barnepsykolog, noe faren selv har måttet ta initiativ til.

- Daniel så sin egen mor bli drept. Ingen fra Oslo Sporveier har ringt oss etter ulykken for å høre hvordan det går med ham. Det synes jeg sier sitt om hva slags organisasjon dette er, har Aakvik tidligere sagt til Dagbladet.

Sporveien har tilbudt hvert av Licons tre barn 300 000 i erstatning. De etterlatte krevde inntil én million til hvert barn. Pengene skal låses i et etableringsfond.

De etterlatte har også fremmet et krav på inntil 4,5 millioner kroner for å dekke tapet av moren som forsørger. Gjensidige, som representerer Oslo Sporveier i saken, mener barna bør nøye seg med 2 millioner kroner.

Det er satt av tre dager til rettssaken.