Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke skyldig i P-husdrap

... Hevder 39-åringen som er siktet for drap på ekskona i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foran et massivt presseombud, erklærte marineoffiseren (39) seg uskyldig. Mannen er siktet for overlagt drap på sin ekskone Ingse Merete Rønnestad i et P-hus i Bergen, og rettssaken er i gang.

Den drapstiltalte offiseren risikerer både 21 års fengsel og krav om 1,4 millioner kroner i erstatning og oppreisning om han blir funnet skyldig. I tillegg kan han bli fradømt stillingen sin i Forsvaret, skriver Bergens Tidende.

Statsadvokat Randi Gabrielsen kommer til å be om at siktede, i tillegg til å bli dømt for overlagt drap, også dømmes for brudd på paragraf 79 i den militæer straffeloven, for å ha "gjort seg uverdig for den for hans stilling fonødne tillit eller aktelse." Det er Forsvarsdepartementet som har bedt om dette. Tiltalte selv hevder imidlertid at han har en gyldig sluttavtale med Forsvaret. Marineoffiseren har vært permittert fra jobben etter drapet, men har hatt full lønn fra Forsvaret.

Tobarnsmoren ble funnet skutt og drept i et parkeringshus i Bergen morgenen den 4. mars, like før før hun skulle møte eksmannen i retten i forbindelse med en tvist rundt deres felles barn.

Påtalemyndigheten mener at drapet var planlagt, og at Rønnestad ble drept med fire skudd. Eksmannen ble pågrepet i Aurland senere samme dag. Han har hele tiden nektet for drapet, og nektet å forklare seg for politiet. Men i dag vil han forklare seg, skriver TV2 Nettavisen.

Pistolen som ble brukt i drapet er borte. Men ifølge Bergens Tidende kan det være snakk om en Colt .45, 1911-modell, produsert for den amerikanske hæren og overlevert til den norske marinen etter andre verdenskrig.

Det er satt av i alt ti dagar til rettssaken i Bergen Tingrett. Det er meldt inn 65 vitner totalt og seks sakkyndige skal uttale seg. Blant vitnene er bistandsadvokat for offeret og hennes familie, Helge Hansen. Han er en venn av familien.

- At en bistandsadvokat også er vitne er spesielt, men denne saken er da også spesiell på flere måter, sier Hansen.

Bergens Tidende følger rettssaken i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media