- Ikke skyldig

Dommeren til advokaten: - Skjønner han hva saken dreier seg om?

 - IKKE SKYLDIG:  Også i retten mandag smilte Jared Lee Loughner - som på dette arkivbildet den lokale sheriffen i Arizona ga til media to dager etter attentatet i Tucson lørdag 8. januar. FOTO: REUTERS/Pima County Sheriff/SCANPIX.
- IKKE SKYLDIG: Også i retten mandag smilte Jared Lee Loughner - som på dette arkivbildet den lokale sheriffen i Arizona ga til media to dager etter attentatet i Tucson lørdag 8. januar. FOTO: REUTERS/Pima County Sheriff/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Smilende og kledd i en oransje fangedrakt ble Jared Lee Loughner (22) ført inn i rettssalen i Phoenix i Arizona mandag ettermiddag.

Det var andre gangen  Loughner møtte i retten etter at han ble pågrepet for massedrapet utenfor et kjøpesenter i Tucson lørdag 8. januar.

Seks mennesker ble drept og 13 skadd da en mann politiet mener er Loughner skjøt vilt mot et velgertreff som kongress-representanten Gabrielle Giffords var i ferd med å starte på formiddagen.

- Ikke skyldig, svarte Loughner da California-dommeren Larry Burns konfronterte Loughner med den føderale siktelsen for drapsforsøk mot Giffords og to av hennes hjelpere.

Dommeren fra San Diego, California er trukket inn i saken fordi skuddene mot Giffords er blitt en føderal sak.

- Spektakulære framskritt Giffords, som utrolig nok overlevde attentatet på tross av at en kule gikk gjennom hodet, ble i helgen overført til et sykehus i Houston.

- Hun gjør spektakulære framskritt, sier legene som har behandlet henne den første kritiske perioden.

Etter at 22-åringen hadde erklært seg «ikke skyldig», spurte dommeren hans forsvarer om klienten har forstått hva han er siktet for.

- Vi stiller ikke noen spørsmål ved dette nå, svarte advokat Judy Clarke.

250 avhør Den føderale påtalemyndigheten vurderer nå materiale som er beslaglagt fra 22-åringens pc og referater fra om lag 250 avhør i etterforskningen.

Slik det amerikanske rettssystemet er bygd opp, vil Jared Lee Loughner bli tiltalt for de seks drapene under lovgivningen i staten Arizona.

Etterforskerne har tidligere stilt spørsmål ved 22-åringens mentale helse, og om tvangsinnleggelse på mentalsykehus kan bli et alternativ til dødsstraff hvis han blir kjent skyldig.