- Ikke skyldig

Dommeren til advokaten: - Skjønner han hva saken dreier seg om?

- IKKE SKYLDIG:  Også i retten mandag smilte Jared Lee Loughner - som på dette arkivbildet den lokale sheriffen i Arizona ga til media to dager etter attentatet i Tucson lørdag 8. januar. FOTO: REUTERS/Pima County Sheriff/SCANPIX.
- IKKE SKYLDIG: Også i retten mandag smilte Jared Lee Loughner - som på dette arkivbildet den lokale sheriffen i Arizona ga til media to dager etter attentatet i Tucson lørdag 8. januar. FOTO: REUTERS/Pima County Sheriff/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Smilende og kledd i en oransje fangedrakt ble Jared Lee Loughner (22) ført inn i rettssalen i Phoenix i Arizona mandag ettermiddag.

Det var andre gangen  Loughner møtte i retten etter at han ble pågrepet for massedrapet utenfor et kjøpesenter i Tucson lørdag 8. januar.

Seks mennesker ble drept og 13 skadd da en mann politiet mener er Loughner skjøt vilt mot et velgertreff som kongress-representanten Gabrielle Giffords var i ferd med å starte på formiddagen.

- Ikke skyldig, svarte Loughner da California-dommeren Larry Burns konfronterte Loughner med den føderale siktelsen for drapsforsøk mot Giffords og to av hennes hjelpere.

Dommeren fra San Diego, California er trukket inn i saken fordi skuddene mot Giffords er blitt en føderal sak.

- Spektakulære framskritt Giffords, som utrolig nok overlevde attentatet på tross av at en kule gikk gjennom hodet, ble i helgen overført til et sykehus i Houston.

- Hun gjør spektakulære framskritt, sier legene som har behandlet henne den første kritiske perioden.

Etter at 22-åringen hadde erklært seg «ikke skyldig», spurte dommeren hans forsvarer om klienten har forstått hva han er siktet for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer