- Ikke skyldig

BODØ (Dagbladet): Den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen da denne ble lest opp for ham i Salten herredsrett. Han er tiltalt for overlagt drap på Linn Charlott Nesblom (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapstiltalte 28-åringen ble møtt av et 20-talls pressefolk da han for noen minutter siden kom til rettssal seks i Salten herredsrett. På tilhørerbenken sitter både Sæles mor og den drepte Linn Charlott Nesbloms far.

Rettssal seks i Salten herredsrett i Bodø er så godt som fullsatt. Fagdommerne Britt Ankil og Gunnar Lind har nettopp satt rett i drapssaken mot den 28 år gamle Meløy-mannen.

Sæle er tiltalt for overlagt drap på 16 år gamle Linn Charlott Nesblom, og har akkurat - uten å foretrekke en mine - fått høre tiltalen bli lest opp i retten.

28-åringen erkjente seg i retten ikke skyldig i drapet etter tiltalen, men erkjente seg skyldig i vold og trusler mot Linn Charlott forut for drapet.

På bakerste benk i rettssalen sitter Svein-Olav Johansen, far til den drepte 16-åringen. Rett foran sitter moren til den drapstiltalte 28-åringen. Også flere andre familiemedlemmer til både Sæle og den drepte jenta er å finne på tilhørerbenken.

Aktor i saken er førstestatsadvokat Geir Fornebo. Han har akkurat fått ordet for å holde sitt innledningsforedrag.

Dagbladet :på nettet følger saken direkte fra retten.