- Ikke skyldig

Til blendende blitzregn kom de fire tiltalte inn i rettssalen på Åråsen stadion før trippeldrapssaken startet i dag. Alle erklærte seg ikke skyldig. Forsvarerne har flere nye vitner på lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En massiv vegg av blitzende fotografer møtte de fire tiltalte da de ankom Eidsivating lagmannsrett i morges, for anledningen på Åråsen stadion på Lillestrøm.

Klokka 9.40 - ti minutter forsinket - startet førstelagmann Odd Jarl Pedersen.

- Da er retten satt, sa Pedersen og dermed var ankesaken til en av de mest spektakulære straffesakene i norgeshistorien.

Både Ola Thune og professor Gisli Gudjonsson må vitne i trippeldraps-saken. Det kom fram da rettssaken startet i morges.

Per Kristian Orderuds forsvarer Cato Schiøtz har kalt Ola Thune til vitneboksen, mens forsvarer Frode Sulland har fått gjennomslag for å kalle den islandske professoren Gisli Gudjonsson til vitneboksen.

Jury-valg

Det skal velges fem menn og fem kvinner til juryen i tillegg til to varamedlemmer.

Første punkt på programmet er å velge ut hvem som skal sitte i juryen av de atten utvalgte jury-kandidatene. Dommer Pedersen instruerte retten om hvem som eventuelt er inhabile i saken. En lengre gjennomgang av samtlige navn på vitnelista måtte unnagjøres før juryen kunne «skytes ut» som det heter på fagspråket.

Seks personer får ikke sitte i selve juryen. Forsvarerne får skyte ut tre, det samme får aktoratet. De kom fram til følgende jury:

Kjell Arne Melby

Tore Wollum

Terje Berg

Berit Hvidsten

Karin Støtterud

Arill Bråthen

Hilde Kristin Dahl

Sveinung Trømborg

Randi Hertzenberg

Eldrid K. Moa Forsmo

Bjørnar Normann

Ingrid Johanne Nymoen

Avdelingssjef Arill Bråthen ble valgt til talsmann for juryen.

Førstelagmann Pedersen ba jurymedlemmene ikke å uttale seg om saken.

- Det vil kunne danne grunnlag for tolkninger om deres innstilling, sa Pedersen, og det kan føre til inhabilitet.

Store deler av denne dagen går med til å lese tiltalebeslutningen og åstedsbefaring, det er lite sannsynlig at det blir tid til Per Kristian Orderuds forklaring. De tiltaltes forklaringer begynner trolig først i morgen.

Mens første rettsrunde av trippeldrapssaken ble holdt i et grendehus på Frogner i Sørum, holdes ankesaken i konferanselokalene på en fotballstadion.

Det er plass til 80 publikummere i rettssalen i tillegg til pressefolk med adgangskort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer