- Ikke skyldig

Dommeren insisterte at den eneste terrortiltalte etter 11. september, Zacharias Moussaoui, skulle erklære seg «ikke skyldig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moussaoui som er fransk statsborger, opprinnelig fra Marokko, forsvarer seg selv under saken. Amerikanske myndigheter mener han var den 20. kapreren som skulle vært på et av de fire flyene som ble brukt under angrepene mot New York og Washington.

Han møtte for andre gang i retten i Alexandria utenfor Washington DC tirsdag. Moussaoui sa først at han ikke hadde noen erklæring om skyldspørsmålet da han fikk høre tiltalepunktene. Dommeren, Leonie Brinkeman sa hun tolket det som at han erklærte seg ikke skyldig.

Men Moussaoui nektet, og sa han da ville erklære at han ikke bestrider tiltalen. Brinkeman advarte ham om at det uten tvil vil føre til at han blir funnet skyldig. Så til tross for Moussaouis protesterer lot hun sin første tolkning stå.

- Jeg er den eneste som kan forsvare meg. Det eneste du forbereder meg på er gasskammeret, sa Moussaoui.

Tiltalen mot Moussaoui er på seks punkter. Fire av dem kan føre til dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

Moussaoui ga forsvarerne sine sparken i januar fordi han mente de planla å drepe ham, og retten lot ham forsvare seg selv. Han har imidlertid ikke tilgang til alt materiale i saken, og han kaller rettssaken en parodi.

(NTB-Reuters)

IKKE SKYLDIG: Zacharias Moussaoui forsvarer seg selv i retten.