- Ikke skyldig

Påtalemakten har ingen tekniske bevis i straffesaken mot Linda Didriksens drapstiltalte samboer. I retten i dag nektet han straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 9.30 i dag startet Salten tingrett behandlingen av saken mot Linda Didriksens samboer. 21-åringen er tiltalt for å ha drept sin gravide samboer i juni 2000. Først et år etter ble Linda funnet i Gildeskål i Nordland. I retten i dag sa han seg ikke skyldig i tiltalen om forsettlig drap.

Samme klasse

Linda og samboeren gikk i samme klasse ved Ørnes videregående skole og var russ våren 2000.

Lindas tidligere samboer er nå blitt 21 år gammel. Ifølge hans forsvarer, Roald Angell, ser han fram til å komme igang med rettssaken.

- Det finnes ikke bevis, og det mangler motiv som knytter tiltalte til drapet, sier Angell til Avisa Nordland.

Førstestatsadvokat Geir Fornebo bekrefter at de ikke har noen tekniske bevis mot mannen, men sier de er godt forberedt til saken.

Kranglet før hun forsvant

1. juni 2000 forsvinner Linda Didriksen sporløst fra hybelen hun leier sammen med sin samboer på Ørnes i Meløy i Nordland. Samboeren forklarer at hun bare skulle en tur til Havna gatekjøkken, men at hun ikke kommer tilbake igjen.

En omfattende leteaksjon fører ikke fram.

Ett år etter at hun forsvant blir levningene hennes funnet et par mil unna Ørnes. Hun er avkledd og gjemt i Storvikskaret mellom Meløy og Gildeskål. Restene av klærne hennes blir funnet flere kilometer unna.

Politiet konkluderer med at hun ble drept, og sikter samboeren for drap to uker senere.

Nekter alt

Han nekter bestemt for å ha drept Linda, men politiet mener han har avgitt falsk forklaring. Kvelden før Linda Didriksen forsvant skal de ha kranglet høylytt.

Politiet mener hun aldri forlot leiligheten, men at hun ble fraktet derfra i en stor hockeybag som paret hadde. Bagen er aldri funnet.

NEKTER: Linda Didriksens samboer nekter straffskyld.