- Ikke skyldig

Schibsted-arving Einar C. Nagell-Erichsen er tiltalt for grov innsidehandel, men erklærer seg ikke skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Einar C. Nagell-Erichsen er tiltalt for norgeshistoriens groveste innsidehandel i forbindelse med kjøp av aksjer i Finansbanken i 1999.

Saken startet i desember 1998, da supermegler Jan Petter Collier tilbød Nagell-Erichsen å bli innsider i forbindelse med en stor handel i Finansbanken. Nagell-Erichsen hadde dermed forbud mot å handle i aksjene i desember 1998. Men Økokrim mener at millionæren likevel handlet i aksjene via den kjente privatbanken Coutts' avdeling i Zürich.

Nagell-Erichsen tjente 2,4 millioner kroner på handelen etter at han kjøpte 200.000 aksjer rett før Storebrand la inn bud på å overta banken i januar 1999. Han betalte 28 kroner aksjen før Storebrand la inn bud på banken der de betalte 49 kroner per aksje.

Forsvarer Olav Braaten mener at klienten hans ikke hadde fått nok informasjon til at aksjehandelen hans kan kalles innsidehandel. Til Aftenposten sa advokaten på fredag at Nagell-Erichsen skjulte handelen fordi han fryktet at den ville virke kursdrivende.

En rekke kjente navn innen økonomi og næringsliv er innkalt som vitner av Økokrim. Både tidligere Storebrand-sjef Åge Korsvold, tidligere toppsjef i Finansbanken Karl Moursund, og kjendismeklerne Jan Petter Collier og Jan Petter Sissener er innkalt.

MENER HAN ER USKYLDIG:</B> Einar Christopher Nagell-Erichsen forsvares av Bjørn Gabriel Reed fra BA-HR og Olav Braaten.