- Ikke skyldig

Hallvard Flatland stiller seg helt uforstående til den alvorlige anklagen mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot Hallvard Flatland startet i Oslo Tingrett i dag, og hovedpersonen selv mener Økokrim har begått en stor tabbe.

- Det er tre år siden Økokrim opptrådte som dommer og bøddel, og jeg og min familie har i tre år stått offentlig i gapestokk for grunnløse anklager. Nei, jeg erkjenner ikke straffskyld, sa Flatland i retten i dag.

Flatland er tiltalt for grovt heleri og falsk forklaring. Det er etterspillet etter rettssaken mot Atle Hamre som nå slår tilbake mot Flatland. Hamre benyttet en konto Flatland hadde opprettet i Monaco, og fikk overført 520 000 dollar. Økokrim mener Flatland forsto, eller burde ha forstått, at pengene kom fra kriminell virksomhet.

Blir Flatland kjent skyldig på alle tiltalepunkter risikerer han inntil seks års fengsel. Det er satt av tre uker til saken i Tingretten.

Blant vitnene aktoratet har kalt inn er blant annet Atle Hamre og skipsreder Thor Christensen.

STARTET I DAG: Hallvard Flatland ville ikke bli tatt bilde av da rettssaken mot ham startet i Oslo Tingrett i dag. Her hilser Flatlands forsvarer, Erling Lyngtveit, på aktor, politiadvokat Geir Kavlie.