- Ikke slakt P3

Alle vi snakket med ber NRK skåne P3 selv om de må spare 190 millioner. - Hvis NRK-ledelsen legger ned P3, kan de sende Rorbua hver dag og Da Capo to ganger om dagen, fnyser Espen Thoresen. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med de vi møtte på Karl Johan, liker ikke Espen Thoresen at P3 kan havne under NRK-styrets slaktekniv. I kjent ironisk stil raljerer han over spareplanene.

- Det er god fremtidsplanlegging å fjerne tilbudet til de unge. Et kjempegodt forslag. NRK slipper sikkert å betale reprisehonorar til Vidar Lønn-Arnesen, siden han har vært så lenge i NRK. Da kan de sende Da Capo to ganger om dagen, sier Thoresen, som nå er blitt reklamemann i mediebyrået Stig og Stein.

Frykter oldis-kanaler

Den tidligere P3-kjendisen sparer ikke på kruttet når han hører om forslagene fra ledelsen på Marienlyst.

- Hvis de legger ned P3, så kan de spare pengene de nå bruker til statistiske målinger for å finne ut hvem som lytter på NRK. De kan bare følge med på dødsannonsene i Aftenposten etter hvert som lytterne faller fra.

Den stor-kjeftede radiomannen har stor sympati med tidligere NRK-kolleger.

- De er sikkert kjempeusikre. Det er frustrerende å måtte lese i avisene om hvordan det går med jobbene deres. «Økonomisk styring» kan visst defineres som frihet uten ansvar, sier Thoresen tørt.

Avkrefter P3-nedleggelse

Dagbladet avslørte i dag at både NRK 2 og P3 er aktuelle salderingsposter i NRK-budsjettet. I går avviste styret forslaget til kringkastingssjef Einar Førde. Dermed ligger det an til at kuttet neste år øker fra 115 til 190 millioner kroner.

Nedlegging av P3 og NRK 2 utgjør 160 millioner kroner. Ved å legge ned morgensendingene i tillegg har de spart 190 millioner kroner og er dermed i mål. Fram til fristen 31. januar 2001 blir det en durabelig budsjettkamp internt i NRK.

Programdirektør Hans-Tore Bjerkaas i NRK avviser at det finnes konkrete forslag om å nedlegge NRK 2 og P3. Han sier at muligheten har vært diskutert, men at tanken nå er lagt til side.

- Faktum er at NRK har store økonomiske problemer. Derfor har vi sett på alle våre hovedaktiviteter, og vi har gjort alle resonnementer. Vi har vurdert på hva som kan prioriteres lavere, og alternativet om å nedlegge NRK 2 og P3 er parkert - gone - borte, sier Bjerkaas til Dagbladet.no.

- Ta på skylappene

- Konsekvensen av de økonomiske problemene i NRK kommer i løpet av en viss periode - det er mulig at noe kommer før jul. Jeg vil ikke si noe mer, vi må ha frihet til å ha forretningshemmeligheter.

P3s kanalsjef Nils Heldal ønsker også å avdramatisere meldingene om at NRKs mest rocka radiokanal i verste fall kan bli nedlagt.

- I P3 har vi allerede kuttet 10 prosent av budsjettet vårt, og i år 2001 kommer vi til å drive 10 prosent billigere enn vi gjorde i 1999. Våre radiofolk lager sendinger selv, og vi har rasjonalisert når det gjelder sjefer og sekretærer. Vi har ikke fått noen krav om kutt nå, sier han.

- Vi har vært i forkant, og lytterne kommer ikke til å få noe dårligere programtilbud fremover.

Heldal vet ikke hvor ledelsen og styret kommer til å vedta de endelige kuttene. Men beskjeden hans til medarbeiderne i dag er klar:

- Det går mye rykter. Jeg ber dem om å ta på skylappene og lage god radio.

INGEN DA CAPO-FAN: Espen Thoresen vil gjerne beholde kanalen som gjorde ham til Norges største radiokjendis.