Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke slepespor etter Sigrid

Politiet tror Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er drept eller kidnappet, men funnene av jentas eiendeler bare 300 meter fra hjemmet er stadig et mysterium.

INGEN SPOR: Helikopter foto over Østensjø og barnehagen hvor noen av Sigrids eiendeler ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INGEN SPOR: Helikopter foto over Østensjø og barnehagen hvor noen av Sigrids eiendeler ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sier de har to alternative ruter de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) kan ha gått da hun gikk hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august.

Politiet tror jenta er drept eller holdes fanget et ukjent sted av en eller flere gjerningspersoner.

- Vi er rimelig sikre på at hun ikke her begått selvdrap eller stukket av for egen vilje. Vi tror hun er drept eller holdes fanget, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet.

Ikke slepespor Politiet sier de av taktiske grunner ikke ønsker å gå ut med alt de vet i etterforskningen.

De ønsker ikke å gi gjerningspersoner noen hint, men Rohde bekrefter at de ikke vet hvor, hvordan eller når hun ble tatt. Funnene av Sigrids to blå, gjenknyttede Converse-sko, ene ankelsokk og hvite Iphone-telefon ved Østensjø Kanvas-barnehage er fremdeles et mysterium.

- Det er ikke funnet slepespor i området. Vi ser det som like sannsynlig at hun har blitt dratt inn i en bil som om hun har blitt dratt inn i skogen. Det er ikke funnet noe spor av henne i skogholtene i området, sier Rohde.

Politiet har hele tida fastholdt at hunder ikke har markert henne noe sted. Det skal ikke være funnet tekniske spor på eiendelene hennes.

Mystisk time Faren til Sigrid gikk ut for å lete etter datteren da hun ikke kom hjem som avtalt klokka 00.30.

- Faren så verken noen sko eller mobiltelefon da han gikk forbi barnehagen, har familiens bistandsadvokat Harald Stabell sagt til Dagbladet tidligere.

FANT TINGENE: Skoene, telefonen og en av sokkene til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage kort tid etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. 
Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
FANT TINGENE: Skoene, telefonen og en av sokkene til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage kort tid etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer

I 01.30-tida fant Lars Rasmussen (20) og en kamerat Sigrids eiendeler spredd rundt ved barnehagen. De så en sko og de hørte en telefon. Tidsrommet fra far gikk forbi like etter 00.30 til 01.30 er stadig en gåte.

- Jeg stoppet og sparket borti skoen. Vi tulla litt med den og sjekket størrelsen. Mens vi stoppet opp ved skoen hørte vi hele tiden en telefon som ringte et sted inne i barnehagen.

Da de fant telefonen var det en venninne av Sigrid som svarte. Hun fortalte at Sigrid ikke hadde kommet hjem, og ba dem levere tingene hos foreldrene like ved.

- Den andre skoen lå noen meter innenfor gjerdet, litt nedenfor grinda inn til barnehagen. Det var ingen logikk i hvordan tingene lå. Telefonen lå enda et par meter lenger ned i barnehagen enn skoen, sier 20-åringen, som sier han har snakket med politiet flere ganger i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media