Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke slett selfien vår, Helle!

David Cameron skal ha forsøkt å overtale den danske statsministeren.

SMIIIL! Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt tok forrige tirsdag et bilde av seg selv sammen med den amerikanske presidenten Barack Obama og den britiske statsministeren David Camron under minneseremonien for den tidligere sørafrikanske presidenten og fredsprisvinneren Nelson Mandela. Foto: AFP / NTB SCANPIX
SMIIIL! Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt tok forrige tirsdag et bilde av seg selv sammen med den amerikanske presidenten Barack Obama og den britiske statsministeren David Camron under minneseremonien for den tidligere sørafrikanske presidenten og fredsprisvinneren Nelson Mandela. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under minneseremonien for Nelson Mandela tirsdag denne uka at den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt tok den berømte selfien av seg selv sammen med USAs president Barack Obama og den britiske statsministeren David Cameron.

Thorning-Schmidt gjorde det tidlig klart at hun ikke kommer til å offentliggjøre bildet, og senere har hun uttalt at bildet ikke er spesielt godt, og at hun derfor vurderer å slette det, skriver Daily Mail.

Britiske medier skriver i dag at statsminister David Cameron, i en privat samtale med Thorning-Schmidt, skal ha bedt henne om ikke å slette selfien.

- Ba henne om ikke å slette bildet
Cameron skal ha forsøkt å overbevise henne om å selge bildet på aksjon og donere salgssummen til veldedige formål.

En kilde med kjennskap til den påståtte dansk-britiske statsministersamtalen sier til The Sunday Times:

- Helle ønsket å slette bildet, men Cameron ba henne om å la være. Han påpekte at hun kunne få inn mye penger til veldedighet, uttaler kilden.

Downing Street har nektet å kommentere overfor Daily Mail hvorvidt denne samtalen virkelig har funnet sted, og hvis den har det, hva som ble sagt.

Kort tid etter at bildene av den danske statsministeren som tar bilde av seg selv sammen med Obama og Cameron ble offentliggjort, reiste det seg nærmest et folkekrav om å få se den berømte «selfien».

Facebook-krav
Dagen etter minneseremonien for Nelson Mandela tirsdag 10. desember, skrev den danske avisa Politiken at hele verden venter på å få se den berømte selfien.

Stadig flere danske og internasjonale facebook-brukere har kommentert på den danske statsministerens facebook-side og bedt om å få se bildet.

«Må vi ikke se din selfie med drengene?» skriver en bruker, og flere andre ber om det samme:  «Kunne du ikke lige smide det her på facebook,- det ville jeg da rigtig gerne se. Sikker på det er super cool.....»

Folk fra hele verden har ytret det samme ønsket: «Thanks alot for the selfie, please post that Mandela Magic Moment», og «The world is waiting to see it......»

Etter definisjonen av i Oxford english dictionary, som nylig kårte «selfie» til årets ord, er en selfie: et fotografi en har tatt av en selv, som regel med en smartphone eller et webkamera, som så lastes opp til en sosial media-side.

SE PÅ DEN, DU! President Barack Obama og den britiske statsministeren, David Cameron, studerer bildet de nettopp tok sammen med den danske statsministeren Helle Thorning Schmidt. Foto:AFP/ ROBERTO SCHMIDT/NTB Scanpix
SE PÅ DEN, DU! President Barack Obama og den britiske statsministeren, David Cameron, studerer bildet de nettopp tok sammen med den danske statsministeren Helle Thorning Schmidt. Foto:AFP/ ROBERTO SCHMIDT/NTB Scanpix Vis mer