Ikke smittet av munn- og klovsyke

Kua som i dag utviklet høy feber på gården Spanne på Finnøy i Rogaland er ikke rammet av munn- og klovsyke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veterinær Berit Undheim Bergøy måtte i formiddag vende tilbake til den avsperrede gården for å undersøke ei ku med høy feber.

- Alt tyder på at dyret har fått sykdommen sjodogg, som er vanlig på Finnøy på denne årstiden. Kua blir nå behandlet med antibiotika og vil nok bli frisk og rask igjen med det første, sier fylkesveterinær Kjetil Gabriel Espeland i Rogaland og Agder til NTB.

En annen gledesmelding nådde fylkesveterinæren søndag: Nok et foreløpig prøveresultat fra Danmark var negativt. Dermed er kvigen Amy, som torsdag utløste munn- og klovsyke-alarmen i Rogaland, sannsynligvis smittet av dyresykdommen tretunge.

- Selv om vi nå ikke har mistenke om munn- og klovsyke, vil vi følge besetningen nøye i tiden som kommer. Veterinær Berit Undheim Bergøy vil oppholde seg på gården enda en tid, sier Espel and.

Gården til Karin Spanne på Finnøy er fremdeles underlagt sikkerhetstiltak. Gården er sperret av, og de som bor der er i karantene. Restriksjonene vil bli opprettholdt inntil de endelige resultatene av prøvene, som er sendt til Danmark, foreligger. De endelige prøvene skal være klare i morgen.

NY FALSK ALARM: To ganger har smittealarmen gått på gården til karin Spanne (29) på Finnøy. Foto: ALF OVE HANSEN/Scanpix
NY FALSK ALARM: To ganger har smittealarmen gått på gården til karin Spanne (29) på Finnøy. Foto: ALF OVE HANSEN/Scanpix Vis mer
NY FALSK ALARM: To ganger har smittealarmen gått på gården til karin Spanne (29) på Finnøy. Foto: ALF OVE HANSEN/Scanpix