BEHANDLER SÅREDE: Tre er drept og 34 såret etter at en bildesperado gikk amok i østerriske Graz i dag. Foto: EPA/ELMAR GUBISCH/NTB Scanpix
BEHANDLER SÅREDE: Tre er drept og 34 såret etter at en bildesperado gikk amok i østerriske Graz i dag. Foto: EPA/ELMAR GUBISCH/NTB ScanpixVis mer

- Ikke snakk om en ekstremistisk aksjon

Politiet sier bildesperadoen (26) handlet som «ensom ulv».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk en 26 år gammel bildesperado amok i den østerriske byen Graz. Tre personer er drept og 34 er såret etter at han med vilje kjørte bilen sin inn i en menneskemengde i Østerrike.

Deretter skal han ha gått til angrep med kniv mot tilfeldige personer.

På en pressekonferanse klokka 17 uttalte delstatspolitisjef Josef Klamminger at 26-åringen har bosniske aner.

«Ensom ulv» - Det er ikke snakk om en ekstremistisk aksjon. Gjerningsmannen har handlet som «ensom ulv», sier Klamminger.

Hendelsen skjedde på et torg i byen Graz i Østerrike.

Politiet opplyser at dødsofrene er en fire år gammel gutt, en 28 år gammel mann og en 25 år gammel kvinne.

- Det er tre barn blant de 34 skadde. Sju voksne er kritisk skadd, uttalte politisjef Kurt Kemeter på pressekonferansen.

Kemeter avviser kategorisk at gjerningsmannen hadde politiske eller religiøse beveggrunner. Øyenvitner har fortalt at bilen hadde en hastighet på mellom 100 og 150 kilometer i timen.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen være gift og ha to barn. 26-åringen er yrkessjåfør. Hans dødelige raid skal ha vart i rundt fem minutter, opplyser politiet.

- Jeg hørte hvordan folk skrek. Jeg sprang ut og så et barn og en mann ligge på bakken. Ved siden av dem lå to sykler som så ut som om de var blitt overkjørt av en dampveivals, sier øyenvitnet Helmut Reinisch til avisa Kleine Zeitung som livedekker hendelsen..

- Kvinne meid ned Byens ordfører Sigrfried Hagl skal også ha vært vitne til bildesperadoen. Han har fortalt den samme avisen at han mener sjåføren bevisst kjørte inn i folkemengden og fotgjengere.

-Jeg så selv hvordan en kvinne ble meiet ned av bilen, sa Halg til Kleine Zeitung.

Ifølge den østerrikske tv-kanalen ORF har politiet sperret av hele torget i byen, som er den nest-største byen i Østerrike.

Innenriksminister Johanna Mikl-Leitner omtaler hendelsen som «sjokkerende».

- Våre tanker går nå hovedsaklig til ofrene og deres etterlatte. Å ta hånd om de som er rammet og sikring av åstedet har første prioritet, sier Mikl-Leitner til Kleine Zeitung.

 MEIDE NED FOTGJENGERE: Tre skal være drept og 34 såret etter at en mann med vilje skal ha kjørt inn i en folkemenGde i byen Graz i Østerrike. Foto:  EPA/ELMAR GUBISCH
MEIDE NED FOTGJENGERE: Tre skal være drept og 34 såret etter at en mann med vilje skal ha kjørt inn i en folkemenGde i byen Graz i Østerrike. Foto: EPA/ELMAR GUBISCH Vis mer