Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bistandsadvokaten:

Ikke snakket med faren

Bistandsadvokat Erik Ringberg forteller til Dagbladet at han ennå ikke har snakket med faren til barna som ble funnet livløse i vannet i Tromsø mandag kveld.

SORG: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved Borgtun skole i Tromsø. Foto: Daniel Lilleng
SORG: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved Borgtun skole i Tromsø. Foto: Daniel Lilleng Vis mer

OSLO / TROMSØ (Dagbladet): Mandag kveld ble fire personer funnet livløse i vannet i Tromsø. Ei jente på sju år og hennes mor i 20-åra er døde. Kvinnens to yngste døtre, født i 2015 og 2018, behandles for livstruende skader etter at en politibetjent hentet opp de fire fra vannet i går ettermiddag.

Bistandsadvokaten for faren og de to gjenlevende barna, Erik Ringberg, opplyser overfor Dagbladet at han ikke har snakket med faren ennå.

- Dette er en forferdelig tragisk sak. Utover det har jeg ikke ytterligere kommentarer før jeg har snakket med faren til barna, sier Ringberg til Dagbladet.

På nåværende tidspunkt befinner faren seg på Rikshospitalet med barna.

- Det viktigste for meg er at faren er blitt gjort kjent med at han har fått seg en bistandsadvokat og at politiet har opplyst min kontaktinformasjon overfor ham, slik at han kan ringe meg når han vil.

I SORG: Tromsø-ordfører, Gunnar Wilhelmsen, beskriver mandagens hendelse som tragisk. Foto: Christian Wehus. Vis mer

Mora siktet

Den avdøde mora etterforskes for drap og drapsforsøk. Barnefaren har status som vitne, og har siden hendelsen blitt ivaretatt av helsevesenet i kommunen.

Samtidig stiller kommunen seg spørsmålet om det er noe de kunne gjort annerledes eller signaler som ikke har blitt fanget opp i forkant.

Familien kom til Norge fra Sudan som flyktninger, og har fått ordinær oppfølging fra kommunen i den forbindelse.

- Vi er ikke kjent med at det var noen spesielle tiltak som var satt inn rundt denne familien, sier Kari Henriksen, direktør ved avdeling for oppvekst og utdanning i Tromsø kommune til Dagbladet.

ETTERFORSKES: Ei jente, født i 2012, og en kvinne i 20-åra er bekreftet omkomne etter at de ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld. To små jenter, begge under ti år, er betegnet som kritisk skadd og ble sendt til Rikshospitalet. Foto: Christan Wehus. Vis mer

Kom i 2016

Barnefaren kom til Norge i 2015 og til Tromsø i 2016, mens den nå avdøde mora kom i 2017, på såkalt familiegjenforening.

- Det var familiegjenforening som gjorde at mor og de største barna da kom etter, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen tirsdag formiddag.

Alle de involverte er en del av Tromsø kommune, ifølge ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media