Bistandsadvokaten:

Ikke snakket med faren

Bistandsadvokat Erik Ringberg forteller til Dagbladet at han ennå ikke har snakket med faren til barna som ble funnet livløse i vannet i Tromsø mandag kveld.

SORG: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved Borgtun skole i Tromsø. Foto: Daniel Lilleng
SORG: Tirsdag ble det flagget på halv stang ved Borgtun skole i Tromsø. Foto: Daniel Lilleng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / TROMSØ (Dagbladet): Mandag kveld ble fire personer funnet livløse i vannet i Tromsø. Ei jente på sju år og hennes mor i 20-åra er døde. Kvinnens to yngste døtre, født i 2015 og 2018, behandles for livstruende skader etter at en politibetjent hentet opp de fire fra vannet i går ettermiddag.

Bistandsadvokaten for faren og de to gjenlevende barna, Erik Ringberg, opplyser overfor Dagbladet at han ikke har snakket med faren ennå.

- Dette er en forferdelig tragisk sak. Utover det har jeg ikke ytterligere kommentarer før jeg har snakket med faren til barna, sier Ringberg til Dagbladet.

På nåværende tidspunkt befinner faren seg på Rikshospitalet med barna.

- Det viktigste for meg er at faren er blitt gjort kjent med at han har fått seg en bistandsadvokat og at politiet har opplyst min kontaktinformasjon overfor ham, slik at han kan ringe meg når han vil.

Mora siktet

Den avdøde mora etterforskes for drap og drapsforsøk. Barnefaren har status som vitne, og har siden hendelsen blitt ivaretatt av helsevesenet i kommunen.

Samtidig stiller kommunen seg spørsmålet om det er noe de kunne gjort annerledes eller signaler som ikke har blitt fanget opp i forkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer