Ikke som andre

TORINO (Dagbladet): Bilen kommer halvferdig til forhandleren. Han gjør den helt ferdig og tilpasser den til kundens ønsker. Fiat lanserer en revolusjonerende idébil for framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en helt ny type bil Fiat tror verden har bruk for i framtida. Idébilen Ecobasic er en minibil som takket være rasjonell produksjon bare skal koste 100 000 kroner.

Hele karosseriet består av plastdeler som gjør at kundene lett kan endre bilens farger. Bilen skal komme som moduler fra underleverandører, og tanken er at bilene leveres som halvfabrikat til forhandleren. Han får oppgaven med å gjøre bilen helt ferdig og skreddersy den for kunden.

Bilen har en helt ny dieselmotor på 1,2 liter. Ved blandet kjøring ligger forbruket på godt under 0,3 liter pr mil. Bilen er en fireseter og kan lett endres fra en firedørs- til en femdørsbil. Ideen er at bilen hele tida kan tilpasses kundens ønsker. Du slipper også å lete under motorpanseret for å kontrollere olje, batteri og kjølevæske. Alt ligger under en liten luke helt foran på bilen. Det er ikke tatt stilling til når bilen skal komme i produksjon. Først skal fabrikken se hvor stor interesse det er for en slik idébil.