- Ikke spesielt vanskelig i år

Men alltid vanskelig finne den rette vinneren blant så mange gode kandidater, sier Thorbjørn Jagland.

SPENNINGEN UTLØST: Det skal ha vært uenighet i Nobelkomiteen i år, men ifølge Stortinget har ikke vært spesielt vanskelig i år å finne fram til de riktige prisvinnerne. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SPENNINGEN UTLØST: Det skal ha vært uenighet i Nobelkomiteen i år, men ifølge Stortinget har ikke vært spesielt vanskelig i år å finne fram til de riktige prisvinnerne. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som vi sier igjen og igjen, hvert år; at andre ikke er valgt, betyr ikke at de ikke er kvalifisert, men bare at vi i år valgte annerledes, sa Jagland under pressekonferansen umiddelbart etter kunngjøringen av årets fredsprisvinnere.

- Prisen er aldri mot noen. Den er for dem som har fått den, sa han.

Det er blitt kjent at medlemmene av Nobelkomiteen brukte lang tid på å bli enige, og at årets valg ikke ble tatt før det gjensto en uke før kunngjøringen.

Valget av Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi akkurat i år, begrunner Jagland slik:

- Det er viktig nå, i den aktuelle verdenssituasjonen, å markere noe av det viktigste i kampen mot ekstremisme, å la barn få håp og gå på skole istedenfor å slutte seg til ekstreme krefter, sa han.

(NTB)