- Ikke spis rå egg

Stadig flere dansker blir smittet av salmonella. For å hindre at enda flere blir smittet, går danske Statens serumsinstitut nå ut og advarer folket mot å spise - og bruke - rå egg i matlagingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt spebarn, eldre og syke mennesker som må holde seg unna rå egg.

Statens serumsinstitut går ut med en advarsel fordi myndighetene har registrert en fordobling av infeksjoner hvor salmonellabakterien «interitidis» er oppdaget. Denne bakterien overføres fra egg til mennesker.

- Under årets første åtte måneder har antallet smittede blitt fordoblet i forhold til 1996. Nå kan 71 prosent av alle sykdomstilfellene med salmonella knyttes direkte til eggene, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Advarselen gjelder spesielt i matretter der rå egg brukes uten at de er stekt eller kokt som i majones, kremer, sjokolademousse og hjemmelaget is.