Ikke spis rå egg

EU advarer mot fugleinfluensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): EUs organ for matsikkerhet (EFSA) advarer i dag konsumenter mot å spise rå egg og fjærkre, melder Reuters. Dette skal hindre spredning av viruset H5N1, bedre kjent som fugleinfluensa.

- Vi har ingen beviser for at viruset kan smitte gjennom mat. Men vi kan ikke se bort i fra at det er en mulighet heller, sier viseadministrerende direktør i EFSA Herman Koeter til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Med mindre man spiser rå egg eller ikke skikkelig kokt eller stekt fjærkre, skal det ikke være noe problem, sier Koeter.

SMITTSOM BIFF TARTAR? EU advarer mot å innta ubearbeidete fjærkreprodukter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer