(Dagbladet.no): EUs organ for matsikkerhet (EFSA) advarer i dag konsumenter mot å spise rå egg og fjærkre, melder Reuters. Dette skal hindre spredning av viruset H5N1, bedre kjent som fugleinfluensa.
- Vi har ingen beviser for at viruset kan smitte gjennom mat. Men vi kan ikke se bort i fra at det er en mulighet heller, sier viseadministrerende direktør i EFSA Herman Koeter til Frankfurter Allgemeine Zeitung.
- Med mindre man spiser rå egg eller ikke skikkelig kokt eller stekt fjærkre, skal det ikke være noe problem, sier Koeter.
SMITTSOM BIFF TARTAR? EU advarer mot å innta ubearbeidete fjærkreprodukter. Foto: Henning Lillegård/ Dagbladet
Last ned appen vår
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.