Ikke sprengstoff - koffert utenfor synagoge var tom

Opprettholder sperringer i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Oslo reiste i dag til Bergstien i Oslo for å sjekke ut en hensatt koffert utenfor den jødiske synagogen.

Kofferten var tom, melder politiet ved 11-tida. Gata der kofferten ble funnet, var sperret av i flere timer.

Også bombegruppa undersøkte stedet.

IKKE SPRENGSTOFF:  Politiet bærer bort den tomme kofferten i en pappeske fra gata utenfor den jødiske synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
IKKE SPRENGSTOFF: Politiet bærer bort den tomme kofferten i en pappeske fra gata utenfor den jødiske synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer

- Kofferten står plassert like ved synagogen i Bergstien, og politiet har sperret av et område rundt synagogen i påvente av at bombegruppa skal undersøke den nærmere, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB ved 08-tida .

Hensatt ved 4-tida På Twitter skriver politiet at det kan oppstå trafikale problemer i området.

Politiet har sett overvåkningsbilder fra stedet. De viser at kofferten ble hensatt ved 04-tida i natt.

- Det er en mørkhudet mann som setter fra seg kofferten og forlater stedet. Dette er en person iført mørke klær og sko, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til NTB.


Det Mosaiske Trossamfund sier til NTB at de synes politiet håndterte situasjonen på en god måte.

Takknemlige - Vi er svært takknemlige for politiets raske reaksjon i situasjonen som har oppstått, sa styremedlem Michael Gritzman i Det Mosaiske Trossamfund mens bombegruppa undersøkte den mistenkelige kofferten.

Også i mars i fjor rykket bombegruppa ut til synagogen. Den gang ble en mann sett løpende ut ved bygningen overfor synagogen.

Mannen hadde med seg en gjenstand som han la fra seg bak synagogen. Gjenstanden viste seg å være en bag uten farlig innhold. I september 2006 ble synagogen beskutt, og vaktholdet i området ble deretter forsterket

SPERRET AV: Et stort område er sperret av etter at det fredag morgen ble oppdaget en hensatt koffert utenfor synagogen i Oslo. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
SPERRET AV: Et stort område er sperret av etter at det fredag morgen ble oppdaget en hensatt koffert utenfor synagogen i Oslo. Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer