- Ikke statens oppgave å finansiere latskap

SP-representant på Stortinget «alvorlig provosert» av trygdesvindel-kronikk.

 - ALVORLIG PROVOSERT:  Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet i Rogaland reagerer kraftig på Dagbladet-kronikken En "trygdesnylters" bekjennelser. Her på vei til stortingsmiddag på Slottet med partikollega og statsråd Magnhild Meltveit Kleppa.
Arkivfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
- ALVORLIG PROVOSERT: Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet i Rogaland reagerer kraftig på Dagbladet-kronikken En "trygdesnylters" bekjennelser. Her på vei til stortingsmiddag på Slottet med partikollega og statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. Arkivfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets Geir Pollestad mener NAV må granske den selverklærte trygdesnylteren Vegard Skjervheim.

Pollestad (33) er valgt inn på Stortinget fra Rogaland, og sitter i Arbeids- og sosialkomiteen.

- Dersom denne saken er sann, så gjør den meg alvorlig provosert. Det skal være lov å være lat i Norge, men det er ikke statens oppgave å finansiere latskapen, skriver stortingsrepresentanten i bloggen sin mandag.

Diskusjonen gikk høyt på sosiale medier i helgen etter at Dagbladet lørdag publiserte Skjervheims kronikk En «trygdesnylters» bekjennelser på papir og nett.

Her finner du kronikken på Dagbladet.no - med leserkommentarer

- Ikke serviceyrke eller fysisk jobb I innlegget erkjenner han å ha hevet arbeidsavklaringspenger i tre år, til tross for å være en «vital ung mann». Hvis jeg skal bli tilfreds med tilværelsen, kan jeg ikke gjøre hva som helst, anfører Skjervheim.

Han skriver at han ikke er motivert for å jobbe i et serviceyrke eller med mekanisk/fysisk arbeid.

I et brev til NAV kontroll øst omtaler Pollestad saken som en sannsynlig trygdesvindel og viser blant annet til at Skjervheim har skrevet artikler for Natt & Dag i perioden han skal ha mottatt arbeidsavklaringspenger.

- Dersom saken er reell, mener jeg det er av stor betydning at den blir etterforsket og påtalt, framholder Pollestad.

(NTB).