Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke stem på Jagland!

Regjeringen sier nei til Bingolotto - Behandlingen av Bingolotto er en skandale. Jeg vil oppfordre alle som driver med idrett til ikke å stemme på Arbeiderpartiet, sier Hallvard Flatland, som skulle vært programleder for lotteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i går avslørte kulturminister Turid Birkeland at regjeringen har bestemt seg for å avslå konsesjonssøknaden fra Bingolotto Norge A/S.

- Bingolotto vil konkurrere mot statlige spill. Vi har planlagt tiltak som vil kompensere for Bingolotto, sier kulturminister Turid Birkeland.

I Sverige er Bingolotto det mest populære lotteriet og tilførte den svenske idretten 1,2 milliarder kroner i fjor.

- Jeg er overbevist om at grasrota ønsker denne typen spill, sier Jimmy Joccumsen, daglig leder i Bingolotto Norge A/S.

- Jeg er helt uenig i Regjeringens vurdering. Vi har beregnet å kunne tilføre idretten 200 millioner kroner i året, sier han.

Opprørt Flatland

I Norge er det bare ideelle organisasjoner som får konsesjon til å drive pengespill. Bingolotto Norge gjør den praktiske jobben med gjennomføringen av lotteriet og tv-programmet på vegne av Norges Idrettsforbund.

- Det er ett år siden søknaden ble sendt. Vi har jobbet intenst med å oppfylle alle rammevilkårene og med å lage et bra konsept, forteller Jimmy Joccumsen.

Avslaget kom som en overraskelse.

- Det sitter idrettsungdom klar over hele landet, sier en opprørt Hallvard Flatland. Den populære programlederen lot seg overtale av Bingolotto Norge til å være programleder.

- Dette er noe jeg takket ja til for å støtte lokalidretten, sier Flatland.

Tema i valgkampen

- Dette er svært beklagelig. Bingolotto ville medført en styrking av idrettslagene i Norge, sier informasjonssjef Morten Berger i Norges Idrettsforbund. Han er ikke enig med Turid Birkeland i at andre tiltak vil frigjøre flere ressurser innen idretten.

Regjeringen foreslår å samordne de statlige spillene, og fra 1999 skal overskuddet fra FLAX og Pengelotteriet, i likhet med Norsk Tipping, gå til idrett, kultur og forskning.

- Regjeringen vil ikke akseptere konkurranse. Gjennom Bingolotto kan ungene selv påvirke inntekten til idrettslaget gjennom loddsalget. Spillet er basert på egeninnsats, og gir konkrete resultater. Dessuten er ikke Bingolotto noe millionærspill, og motivene for å kjøpe lodd er andre enn for å spille på Lotto, sier Jimmy Joccumsen.

- Vi har ikke tenkt å gi oss. Det er snart valg, og vi vil prøve å få andre partier med på innføring av Bingolotto, avslutter Joccumsen.