Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ikke still folkene dine i forlegenhet, Bjarne Håkon»

Carl I. Hagens råd.

UHOLDBART: Carl I. Hagen mener Bjarne Håkon Hanssen vil gjøre det uholdbart for sine ekskolleger og tidligere underordnede hvis han går i dialog med dem i sin nye rolle. 
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
UHOLDBART: Carl I. Hagen mener Bjarne Håkon Hanssen vil gjøre det uholdbart for sine ekskolleger og tidligere underordnede hvis han går i dialog med dem i sin nye rolle. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Carl I. Hagen ønsker debatt om lengden på karantenen politikere bør pålegges når de begynner i næringslivet.

Utgangspunktet er Bjarne Håkon Hanssens omstridte inntreden i kommunikasjonsbyrået First House, direkte fra helseministerstolen.

— Jeg mener det er helt nødvendig å diskutere karenstid både for statsråder og stortingsrepresentanter, men det må være et system som går begge veier. Karenstid kan ikke være gratis. Vi kan ikke pålegge en politiker å kjøre taxi mens han venter på å slippe til i sin nye jobb.

Personlig kontakt
Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han ønsker Bjarne Håkon Hanssen hjertelig velkommen til kommunikasjonsbransjen.

— Jeg tar det som en selvfølge at han ikke påtar seg oppdrag innenfor de saksfelt han har hatt ansvar for i Helse- og omsorgsdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Her kan han ikke ha personlig kontakt på mange år, sier Hagen.

Og utdyper:

— Hvis han går inn i dialog med sine ekskolleger og tidligere underordnede, vil han gjøre det uholdbart for dem. Mitt råd er: Ikke still folkene dine i forlegenhet, Bjarne Håkon!

Bakspiller
Selv avsluttet Carl I. Hagen i høst sitt mangeårige politiske virke og meldte overgang til Burson Marsteller. Frp-gründer er krystallklar på hva han kan tillate seg i sin nye rolle.

— Det vil være helt uaktuelt for meg å koble en oppdragsgiver til for eksempel Fremskrittspartiet ved å ringe Siv Jensen direkte. Jeg kan være en bakspiller og gi råd om den politiske prosessen, som jeg har inngående kunnskap om. Ut fra dette kan jeg finne de argumentene som vil være avgjørende for en politiker, men som ikke nødvendigvis er like åpenbare for oppdragsgiveren.

— Blir Bjarne Håkon Hanssen en god kommunikasjonsrådgiver?

— Jeg ser i hvert fall fram til at vi skal konkurrere, svarer Carl I. Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media