Presidenvalget i USA:

«Ikke stol på dem som sier at de solbrune kjakene sikret John F. Kennedy seieren over Richard Nixon»

Bevisene fra den myteomspunne TV-debatten i 1960 holder ikke.

MYTER OG FAKTA: Hvor mye avgjorde denne tv-debatten presidentvalget i 1960? John F. Kennedy møtte visepresident Richard M. Nixon før den første av fire tv-sendte debatter, 26. september 1960. Foto: NTB SCANPIX
MYTER OG FAKTA: Hvor mye avgjorde denne tv-debatten presidentvalget i 1960? John F. Kennedy møtte visepresident Richard M. Nixon før den første av fire tv-sendte debatter, 26. september 1960. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når presidentkandidatene i USA inntar scenen på mandag, og programlederen ønsker velkommen til den første av årets TV-sendte debatter, har historien stått på repeat i dagesvis:

Kennedy var solbrun, ung og kjekk, mens Nixon var dårlig barbert, dårlig sminket, syk og kledt i en grådress som fikk ham til å forsvinne i scenografien. TV vant valget for Kennedy der og da.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer