- Ikke støtte i folket for å slå sammen kommuner

Halve folket sier nei til kommunesammenslåing, viser ny meningsmåling.

VIL BEVARE: - Motstanden handler nok om identitet og tilhørighet, men også en frykt for å miste tjenester og bli utkant i en større kommune, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL BEVARE: - Motstanden handler nok om identitet og tilhørighet, men også en frykt for å miste tjenester og bli utkant i en større kommune, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folket er delt på midten i spørsmålet om kommunesammenslåing, viser en ny meningsmåling.

Halvparten av de spurte i målingen ønsker ikke at deres egen kommune skal bli større.

49 prosent av de spurte i målingen Sentio har gjort for Nationen sier de er veldig eller ganske uenige i at kommunen deres bør bli større. 28 prosent er helt eller ganske enige i at kommunen de bor i bør bli større.

Forsker Svein Frisvoll ved Norsk senter for bygdeforskning sier folk gjerne tolker kommunesammenslåing som sentralisering.

- I tillegg spiller det også inn at en vet hva en har, men er usikker på hva som skjer ved kommunesammenslåing, sier Frisvoll.

Senterpartileder og kommunalminister Liv Signe Navarsete sier undersøkelsen viser at det ikke er støtte i folket for kommunesammenslåing.

- Motstanden handler nok om identitet og tilhørighet, men også en frykt for å miste tjenester og bli utkant i en større kommune, sier Navarsete.

Norge har i dag 428 kommuner. Flere har tatt til orde for en kraftig reduksjon og Frp mener 100 kommuner er nok.

- Målet med kommunesammenslåing er ikke å spare penger, men å gi et bedre tilbud. Vi vil avvikle fylkeskommunen og overføre oppgaver til kommunene. Da må de være av en viss størrelse, ha god kompetanse, og være attraktive for nye arbeidstakere, sier stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter fra Frp.

(NTB)