VM FORTSETTER PÅ NRK:  Ghanas John Boye i duell med USA-spiller Clint Dempsey i natt. Etter enighetens i meklingen for 782 NRK-ansatte i morges, fortsetter VM etter planen på statskanalen. Carlos Barria, Reuters/NTB Scanpix.
VM FORTSETTER PÅ NRK: Ghanas John Boye i duell med USA-spiller Clint Dempsey i natt. Etter enighetens i meklingen for 782 NRK-ansatte i morges, fortsetter VM etter planen på statskanalen. Carlos Barria, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Ikke streik i NRK

Enighet om lønnsoppgjør for 781 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat og Spekter kom etter nesten seks timer på overtid til enighet om årets lønnsoppgjør i NRK. 

Dermed blir det ingen streik.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt og like før klokka seks ble det klart at partene kunne ta hverandre i hendene, og at en arbeidskonflikt og streik dermed var avverget.

- Det har vært en krevende mekling. Jeg er tilfreds med at vi har funnet en løsning slik at vi unngikk en konflikt som kunne ha rammet NRKs tilbud til befolkningen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Spekter og NRK har vedtatt forslaget. Arbeidstakerorganisasjonen LO har uravstemning med frist 1. juli.

728 av de 781 NRK-ansatte som har vært omfattet av oppgjøret, er tilknyttet Norsk Tjenestemannslag (NTL).

De øvrige 53 er medlemmer tilknyttet Musikernes fellesorganisasjon (MFO). NTL-medlemmene fordeler seg på alle typer stillingsgrupper i NRK. MFO-medlemmene er tilknyttet Kringkastingsorkesteret.

(NTB).