Ikke streik i Oslo kommune

YS, LO og Akademikerne godtok skissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ingen streik blant ansatte i Oslo kommune i første omgang, etter at hovedsammenslutningene godtok meklingsmannens skisse til løsning.

En del av gruppene i UHO aksepterte imidlertid ikke den framlagte skissen, blant dem sykepleierne. Løsningsforslaget går nå til uravstemning, med frist til 25. juni. Streikefaren er dermed ikke helt over ennå.

Meklingsmann Geir Engebretsen forteller til NRK at det var en omfattende mekling med mye tautrekking.

- Resultatet er et omfattende forslag som har 70 sider og svært mange punkter. Det innebærer blant annet et generelt tillegg på 6000 kroner. Løsningen har en god del fellestrekk med det som er gitt i øvrige kommuner. Rammen er omkring 3,5 prosent, forklarer meklingsmannen.

De gruppene i UHO som ikke aksepterte skissen er Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og Fellesordningen (Norsk Ergoterapeutforbund og Universitets- og Høyskoleutdannedes forbund).

Flertallet i UHO sier ja til forslaget.

- Vi har fått på plass mange av våre viktigste krav for skoleverket, og i stor grad innfridd det som lå i intensjonen mellom regjeringen og Utdanningsforbundet. Et skår i gleden er at vi ikke fikk kompetanselønnssystem, sier forhandlingsleder i UHO-Oslo, Berit Eliassen.

(NTB)