Ikke streik innen utkjøringen av mat

Det blir ikke noe av streiken som ville ha rammet utkjøringen av mat til om lag halvparten av dagligvarebutikkene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter tre og en halv times mekling på overtid i natt ble Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) enige om å godta et forslag fra Meklingsmannen. Inntil da hadde 1 200

sjåfører og lageransatte stått klare til å gå ut i streik fra i morges.

Forslaget innebærer at alle ansatte får et lønnstillegg fra 1. april på 5 kroner i timen. Meklingsmann Rolf I. Pedersen sier til NTB at partene er enige om et generelt tillegg på 3 kroner per time og et produktivitet

stillegg på 2 kroner per time. I tillegg økes minstelønnen med 7 kroner per time til 93,67 kroner for voksne arbeidere og 97,03 kroner for arbeidende formenn.

NTFs forhandlingsleder, Lars M. Johnsen, sier at han er rimelig fornøyd med resultatet som er oppnådd.

Resultatet av meklingen skal partene legge fram for sine medlemmer, som har en svarfrist til 19. juni. Dersom medlemmene hos en av partene forkaster resultatet, kan det igjen blir fare for streik.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer