Ikke streik likevel

Riksmeklingsmannen løste sykehusstriden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå klart at det ikke blir noe sykehusstreik. På overtid løste riksmeklingsmann Svein Longva striden mellom NAVO og Akademikerne Helse, melder NRK.

– Dette er en viktig seier. Ikke bare for egne medlemmer, men for alle sykehusansatte, sier leder i Akademikerne Helse Rune Frøyland.

På overtid

Partene i sykehusstriden forhandlet fortsatt tirsdag morgen. Fristen for å komme til enighet var satt til klokken 24 natt til tirsdag, men på dette tidspunktet var partene fremdeles langt fra hverandre.

Da neste frist gikk ut klokka seks, hadde partene fortsatt ikke kommet til enighet. Etter planen skulle fire sykehus gå ut i streik klokka seks dersom det ikke ble noen løsning.

Nå er det altså klart at det ikke blir noe streik.

Løsning

Løsningen innebærer at forhandlingene om sosiale bestemmelser som pensjon og svangerskapspermisjon fortsatt skal foregå sentralt. Gjennom mer enn halvannet år har det vært Akademikerne Helses krav.

I tillegg fikk Longva partene til å gå med på å nedsette et utvalg fra Akademikerne Helse og NAVO. Utvalget skal se på hele forhandlingsordningen for helseforetakene. Konklusjonene skal foreligge innen 28. februar 2006.

(ANB)

Ullevål Universitetssykehus var et av sykehusene som kunne blitt tatt ut i streik hvis ikke partene kom til enighet.