Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke subb med beina!

En liten gnist kunne fått fatale følger i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi sperret i dag av hele kvartalet rundt Hötorget i Stockholm sentrum etter at det ble oppdaget en gasslekkasje i området i dag. Politiet bedømmer lekkasjen som alvorlig, skriver Expressen.

Ifølge Aftonbladet var det betjeningen ved en kafé i et kjøpesenter på torget som slo alarm etter at gasslukten de hadde lagt merke til allerede i dag tidlig, stadig ble sterkere.

I 14-tiden kom brannvesenet med en gassmåler, som umiddelbart lyste rødt for «eksplosivt». Dermed ble både kjøpesenteret og resten av kvartalet, som omfatter hotell, kino og en rekke søndagsåpne butikker, evakuert. 

Inntil lekkasjen er tettet, tør ikke brannmannskapene å slå av eller på lysbrytere i frykt for gnister. De frykter også at statisk elektrisitet kan antenne gassen.

- Nå er det små og korte skritt som gjelder. Ingen får dra føttene langs gulvet når de går. En liten gnist kan være avgjørende, sier Roger Steffen, stabsjef ved redningssentralen i Stockholm til Dagens Nyheter.

Gasslekkasjen skal skyldes en ødelagt tetning i et rør som delvis ligger under gata og delvis under kjøpesenteret Pub. Nå må gata graves opp før det travle butikkområdet kan gjenåpnes. Det kan ta flere timer, opplyser politiet til svenske medier.

Frykten for at åpne gassventiler kan føre til ulykker i folks hjem når gassen skrus på igjen, er årsaken til at politiet ikke stenger hele gassrørnettverket når lekkasjer oppstår. Ifølge Aftonbladet er gassrørledningene i Stockholm av eldre dato, og lekkasjer skal forekomme relativt hyppig.

image: - Ikke subb med beina!
SPERRET AV: Det travle shoppingområdet rundt Hötorget sentralt i Stockholm er sperret av etter at det ble konstatert lekkasje fra en underjordisk gassledning i dag. Foto: SCANPIX
SPERRET AV: Det travle shoppingområdet rundt Hötorget sentralt i Stockholm er sperret av etter at det ble konstatert lekkasje fra en underjordisk gassledning i dag. Foto: SCANPIX Vis mer
UNDERJORDISK: Den brannfarlige gassen skal komme fra en ledning under bakken i krysset mellom Drottninggatan og Gamla Brogatan. Nå må fortauet forsiktig graves opp. Det kan ta mange timer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media