Ikke svineinfluensa i Trondheim

Syk kvinne hadde vanlig sesonginfluensa.

SPREDNINGSKONTROLL:: Flyplassansatte scanner etter syke med varmefølsomme kameraer, i et forsøk på å hindre spredning. Ingen tilfeller av H1N1-varianten som gir svineinfluensa er påvist i Norge. Foto:SCANPIX/AFP PHOTO/Carlos JASSO
SPREDNINGSKONTROLL:: Flyplassansatte scanner etter syke med varmefølsomme kameraer, i et forsøk på å hindre spredning. Ingen tilfeller av H1N1-varianten som gir svineinfluensa er påvist i Norge. Foto:SCANPIX/AFP PHOTO/Carlos JASSO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En kvinne i tjueårene fra Trondheim har testet negativt for svineinfluensa, melder Folkehelseinstituttet.

Kvinnen ble syk etter en tur til Mexico for om lag en uke siden. I går ble det kjent at hun testet positivt for influensa A ved St. Olavs hospital i Trondheim. I kveld ble det klart at det ikke var pandemiviruset.

Upresist navnEtter press fra blant annet svineindustrien har WHO døpt om svineinfluensa til Influensa A(H1N1).

Det litt upresise navnevalget kan føre til komplikasjoner, da A(H1N1) er en meget vanlig form for influensa, og ikke synonymt med underarten som truer med pandemi.

A(H1N1) forårsaker en rekke av de vanlige influensaepidemiene vi ser hvert eneste år, og i denne kvinnens tilfelle ble prøvene sendt til Oslo for å finne ut om det var undervarianten som forårsaker svineinfluensa. Denne er fra før en ukjent versjon av viruset.

I kveld melder Folkehelsesinstituttet at kvinnen led av en vanlig sesonginfluensa. Dermed er det forsatt ingen påviste tilfeller av A(H1N1)-varianten populært kalt svineinfluensa i Norge, melder presseansvarlig Therese Øgaard ved Folkehelseinstituttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer