- Ikke ta på «utstyret» mitt

John Tyner nektet nakenskanning og intim kroppsvisitering. Nå trues han med 60 000 kroner i bot og er blitt folkehelt i USA.

PROTESTERER: John Tyner (31) nektet å gjennomgå nakenskan og intim kroppsvisitering. Nå kan han få 10 000 dollar i bot. Foto: AP/Scanpix
PROTESTERER: John Tyner (31) nektet å gjennomgå nakenskan og intim kroppsvisitering. Nå kan han få 10 000 dollar i bot. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Tyner (31) er blitt internettkjendis i USA etter at han blogget om sikkerhetsprosedyrene på flyplassen i San Diego. Tyner skulle i helga fly for å dra på jakt sammen med sin svigerfar, men ble plukket ut til å gjennomgå en såkalt nakenskanning.

Før flyturen hadde Tyner forsikret seg om at flyplassen ikke bruker en slik scan, ved å besøke flyplassens hjemmesider. Dette stemte imidlertid ikke, viste det seg.

Tyner nektet å gjennomføre nakenskanningen fordi han mener den kan være helseskadelig og fordi den angriper privatlivet hans.

- Ikke ta på «utstyret» mitt! 31-åringen fikk så valget mellom å ta en nakenskanning og en intim kroppsvisitering, der en mannlig betjent sjekker for eventuelle ulovligheter helt oppe i lysken. Tyner nektet begge deler og sa at han kun var villig til å gå gjennom metalldetektoren.

- Ikke ta på «utstyret» mitt («Don't touch my junk)», var meldingen fra Tyner.

Tyner tok for sikkerhets skyld opptak av hele seansen med mobilen sin, noe han også har lagt ut på bloggen. Der kan man høre hvordan han etterhvert blir fortalt at han ikke får lov til å bli med flyet, noe han aksepterer. Han blir så ekskortert ut av innsjekkingsområdet av en politibetjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer