- Ikke ta pilsen fra båtfolket

KrF-politikeren og lensmannen Leif Svendsen går ut mot regjeringens forslag om å innføre promillegrense på 0,5 til sjøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ta ikke sjektepilsen fra folk! sier Svendsen.

Han advarer stortingspolitikerne mot å innføre lover som det nærmest blir umulig å håndheve.

Må få pils

- Det er nok riktig at vi får promillegrense til sjøs, men den foreslåtte på 0,5 er for lav. Det må ikke bli slik at vanlige folk ikke kan ta seg en pils eller to når de er ute i sjekta, sier Svendsen, som er lensmann ved Tvedestrand lensmannskontor og lokalpolitiker i KrF.

Politiet i Tvedestrand disponerer ikke egen båt til tross for at en kraftig økning av båtturister om sommeren. I den vesle sørlandsbyen er politiet helt avhengig av bistand fra politibåtene i Arendal dersom noe skulle skje.

Nærvær av uniformert politi til sjøs har etter Svendsens mening en preventiv effekt både når det gjelder fart, uvettig kjøring og promille.

- Må ha grense

- Med den kraftige veksten av hurtiggående båter som er rene drapsmaskiner, er vi avhengig av en promillegrense til sjøs, men den bør etter mitt syn ikke være lavere enn 0,8 promille, legger lensmann Svendsen til.

En grense på 1,0 promille mener han vil være i høyeste laget.

- Folk må få lov til å ta seg en pils, men det bør være minst en om bord som ikke har en høyere promille enn 0,8, sier han.

Den erfarne politimannen mener videre at det er mer graverende å være påvirket i en hurtiggående båt enn i en sjekte som tøffer rolig forbi.

Svendsens kollega i Risør - politibetjent og Frp-politiker Ole Tinghaug - mener en promillegrense på 0,5 er ok.